Algas annetuskampaania pagulaslaagris elavatele Süüria lastele

10. sept. 2013 - Kommenteeri artiklit

MTÜ Mondo algatas annetuskampaania, millega kutsutakse kooli alguse puhul tegema annetust, et pagulaslaagris elavatel Süüria lastel oleks koolis käies kõht täis. Kampaania jätkab Tallinna Inglise Kolledži õpilaste algatust, kes suve hakul korraldasid heategevuskontserdi, millega kogutud raha eest saab klassitäis lapsi kuu aega koolilõunat süüa.

Uus kooliaasta algas kõikjal üle maailma, ka Süüria lastel, kellest paljud on sunnitud kodusõja tõttu elama naaberriikide pagulaslaagrites. Jordaanias asuvas Za’atri laagris elab 130 000 süürlast, neist 45 000 on lapsed. Koole on laagris vaid kolm, kuid abiorganisatsioonid teevad jõupingutusi, et paguluses elavatel lastel oleks võimalik õppida ja aega veeta nagu tavalistelgi lastel.

„Za’atri laager on suuruselt teine pagulaslaager maailmas ja lapsed peavad jala kõndima kilomeetreid, et koolini jõuda. Kuuma päikese käes on koolitee kurnav, raske on tühja kõhuga õppida, veel vähem sellest rõõmu tunda,” kinnitab suvel laagrit külastanud MTÜ Mondo haridusekspert Maari Ross.

10 euro eest kuus saab igale lapsele pakkuda koolipäeval väikese eine, mis sisaldab mahlajooki ja energiabatooni.

Annetada saab septembri lõpuni MTÜ Mondo annetuskeskkonna vahendusel www.muudamaailma.ee või SEB panga kontole 10220099409013 selgitusega „koolilõuna”.

Annetuskampaania on osa MTÜ Mondo humanitaarabiprojektist, millega toetatakse Süüria pagulaste haridust Jordaanias. Projekti rahastab Eesti välisministeerium. MTÜ Mondo partnerid Za’atri laagris on Relief International ja Finn Church Aid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!