Eesti õpilaste kunstitöö jõudis Euroopa parimate sekka

16. sept. 2013 - Kommenteeri artiklit

Euroopa Komisjoni korraldatud multimeediakonkursi „Sisserändajad Euroopas” rahvusvahelise žürii tulemused avalikustati nädala alguses. 27 Euroopa finalisti hulka jõudis ka Kuressaare Ametikooli disainiõpilaste Nadja Haugase, Carolin Kuiva, Kätlin Tindi ja Martin Siilaku tehtud video „Minu perekonna ränded”.

„See on minu perekonna ja ühtlasi minu enda lugu,” rääkis Nadja Haugas. „Nimelt tuli minu vanaisa Rootsist Eestisse Vormsi saarele elama. Üheksat keelt osanud mees tundus võimudele kahtlane ja saadeti siit Siberisse. Ise olen elanud Saksamaal ja Iisraelis. Nüüd olen immigreerunud Saaremaale.”

Migratsiooniteemalise multimeediavõistluse eesmärk oli propageerida sisserändajate positiivset ja rikastavat mõju Euroopa ühiskonnas. Konkursile oodati kunsti-, ajakirjandus-, audiovisuaalvaldkonna ja kommunikatsiooni-erialade õpilaste töid 28 Euroopa Liidu liikmesriigist. Töid võis esitada kolmes kategoorias: foto, plakat ja video. Iga kategooria peapreemiaks oli 10 000 eurot.

Euroopast laekus kokku üle 1500 töö 792 koolist.

Konkursi auhinnatseremoonia on 14. oktoobril Brüsselis. Finalistide töid näeb konkursi ametlikul kodulehel http://www.migrantsineurope.eu. Samas saab iga külastaja kuni 9. oktoobrini hääletada oma lemmiku poolt, mille alusel kuulutatakse välja publikupreemia laureaat.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!