Jüri Parijõgi sai raamatukogu

27. sept. 2013 - Jüri Parijõgi sai raamatukogu kommenteerimine on välja lülitatud

Läinud reedel sai Tartu Ülikooli haridusteaduste instituudi raamatukogu kirjaniku ja koolimehe Jüri Parijõe nime.

Tartu Õpetajate Seminari 185. aastapäeva tähistamise raames taotles Tartu Ülikooli haridusteaduste instituut oma raamatukogule seminari kunagise direktori Jüri Parijõe nime. Parijõgi oli ka Eesti Akadeemilise Pedagoogilise Seltsi asutaja ja juhatuse liige, samuti kuulus ta Eesti Õpetajate Liidu juhatusse.

20. septembril toimus instituudi Salme tänava õppehoones raamatukogule nime andmise pidulik tseremoonia. Raamatukogu juhataja Anne Allikvee oli välja pannud Jüri Parijõe aastakümnete jooksul ilmunud teosed ja artiklid ning uurimused Parijõe ilukirjandusliku ja pedagoogilise tegevuse kohta.

Haridus­teadlane Malle Reidolv rääkis Jüri Parijõest kui pedagoogist ja õppekirjanduse autorist. Aivi Parijõgi näitas slaide perekonna fotoalbumist ja kõneles Parijõe suguvõsast ning eluteest. TÜ haridusteaduste instituudi juhataja Jüri Kõrgesaar tõi tervitused üliõpilasseltsilt Raimla, kuhu kuulus omal ajal ka Jüri Parijõgi.