Kõik SA Kultuurilehe väljaanded digitaliseeritakse

17. sept. 2013 - Kommenteeri artiklit

Kultuuriministeerium eraldas sihtasutusele Kultuurileht 26 500 eurot, et digitaliseerida kogu seni veel digiteerimata Kultuurilehe väljaannete ajalugu. Peale digiteerimist on kõik kultuuriajakirjad- ja lehed hiljemalt järgmise aasta septembrist tasuta kättesaadavad Rahvusraamatukogu veebikeskkonnas Digar, teatas kultuuriministeeriumi pressiesindaja.

Kultuuriministeeriumi kantsleri ja SA Kultuurileht nõukogu liige Paavo Nõgene ütles, et pärandi digiteerimine ja kõigile kättesaadavaks tegemine on kultuuriministeeriumi üks prioriteete ning sihtasutuse Kultuurileht väljaannete täielikult digitaalsel kujul kättesaadavaks tegemine on sellest üks oluline osa, seda enam, et need väljaanded ilmuvad tänu riigipoolsele toetusele.

Digiteerimisele lähevad lasteajakiri Täheke mahus 9916 lehekülge, heliloomingut kajastav ajakiri Muusika (3404 lehekülge) ja Muusikaleht ( 2172 lehekülge), ajakirjad Keel ja Kirjandus (43 976 lehekülge) ning Teater.Muusika.Kino (26 388 lehekülge), ajalehed Sirp, Sirp ja Vasar, Reede ja Kultuurileht kokku mahus 32 760 lehekülge ning Õpetajate Leht ja Haridus mahus 52 476 lehekülge.

SA Kultuurilehe väljaanne Akadeemia on juba kogu ulatuses digitaalselt kättesaadav alates eelmisest aastast, väljaande Looming kõik 90 aastakäiku on kättesaadavad alates 2013. aasta aprillist. Selle aasta lõpuks saavad aga valmis ajakirjad Vikerkaar ning Kunst.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!