Koostegemine pakub rõõmu

24. sept. 2013 Svetlana Roht vanemõpetaja, õueala- ja sisekujunduse töörühma liige - Kommenteeri artiklit

Kõik uus on äraunustatud vana, väidab rahvasuust kõlav mõttetarkus. Tänaseks on Põlva lasteaia Lepatriinu mänguväljak saanud rikkamaks kahe ronimisussi ja kolme õueprügikasti võrra, mis kokku pandud vanadest autorehvidest.

18. septembri õhtupoolikul kogunes 30 labidate ja kärudega varustatud lapsevanemat Lepatriinu õuele, et osaleda hoogtööpäevakul „Kummid sisse!”. Selle aasta kevadine mõte, teha lastele mänguvahendeid maja taha kasutult vedelema jäänud vanadest autorehvidest, sai teoks Lepatriinu arengukava õueala- ja sisekujunduse töörühma juhi Anne Vanahansu eestvedamisel. Kolmekümnest autokummist ei piisanud internetis leitud hiidprojektide teostamiseks, kuid paar lihtsamat kavandit võeti töösse. Koostöös lasteaia juhatuse ja lastevanemate hoolekoguga vahetati muutuvas ilmastikus amortiseerunud kummirõngad välja toekamate vastu. Värvilise ilme andsid kulunud ehitusmaterjalile lasteaia töötajad.

Hoogtöötunni juhatas sisse lasteaia Lepatriinu direktor Ene Tigas: „Meie lapsed hindavad kõige enam seda tööd, mida on nad on ise koos vanematega teinud. Laps tunneb rõõmu ja uhkust oma vanemate üle, kes on tema jaoks lasteaias midagi teinud. Laps peab nägema, kuidas üks või teine asi valmib, siis oskab ta tehtust lugu pidada.”

Anne Vanahans ja liikumisõpetaja Silvi Kurg andsid kätte töö õueala mänguväljakutel. Kogu brigaad hakkas tarmukalt tööle – osa isasid kaevas õuemurule auke rehvide paigaldamiseks, osa vanemaid korrastas liivakaste ja ronimisvahendite-alust liivapinda. Hoolekogu esimees Evo Sirendi ühendas kiirelt värvilised kummirõngad kolmeks prügikastiks, et ka õuealal oskaksid lapsed korrast ja puhtusest lugu pidada. Isadele-emadele olid abiks lapsed, kes kaevasid, rohisid koos täiskasvanutega või testisid valminu töökindlust. 45 minutiga valmiski kaks imetoredat ussi. Kui harjutamise käigus tasakaaluhoidmine ja osavus omandatud, pakub mööda kummirõngaid astumine, hüppamine ja alt läbi roomamine lastele palju lusti.

Peale kiiret võistlusehõngulist töö lõpetamist palus Ene Tigas koguneda kõigil hoogtööpäevast osavõtjatel I-B rühma, kus pakuti teed ja lasteaia kokkade küpsetatud pirukaid. Tänutäheks sai iga osaleja lepatriinu-kujulise helkuri. Vanemad andsid direktorile üle roostetanud, kuid ajaloolise metallkühvli, mis kaevamise käigus päevavalgele tuli. Meeldiv õhtupoolik on andnud „rohelise tee” ka järgmisteks koosettevõtmisteks sellel õppeaastal.

Aitäh kõigile tulijatele!

Koostöö


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!