Loodusmuuseumis alustab tegevust Väikeste Teadlaste Klubi

24. sept. 2013 - Kommenteeri artiklit

Järgmisest nädalast alustab Eesti Loodusmuuseumis tegevust Väikeste Teadlaste Klubi, mis kutsub lapsi loodust avastama ning ehtsate teaduskatsetega kätt harjutama.

„Ilma küsimusteta ei ole teadust. Et areneks looduse märkamise oskus, tuleb õppida ümbrust tähele panema ja mõistma,” rääkis Eesti loodusmuuseumi loodushariduse osakonna juhataja Tiiu Liimets. Ta lisas, et Väikeste Teadlaste Klubi on huviring, mis aitab lastel jõuda küsimusteni ja leida vastuseid.

Kord nädalas toimuvatel kohtumistel õpivad väikesed teadlased loodust jälgima ja väärtustama, ammutavad uusi teadmisi botaanikast ja zooloogiast ning viivad läbi tõelisi laborikatseid. Mitmekülgsed tegevused on koondatud erinevate teemade alla, ees ootavad näiteks Kivikuu, Ämblikukuu, Laborikuu ja palju muud põnevat. Kord kuus võetakse ette ka teemakohane väljasõit või matk.

Heameelt Väikeste Teadlaste Klubi sündimisest tunneb ka muuseumijuht Heidi Vilu: „Eesti loodusmuuseum on loodusharidust pakkunud juba üle 60 aasta. On rõõmustav, et oleme lõpuks stardipauku andmas ka laste huviharidusele ja seda kõige nooremale publikule. Võib-olla koorub just esimesest lennust välja väljapaistev ja Eestile tuntust toov loodusteadlane. Soovin Väikeste Teadlaste Klubile edukat esimest hooaega!”

Klubisse registreerimine algab juba sel nädalal. Osalema on oodatud kõik 8-9-aastased loodushuvilised, juhendajaks on Laura Kirsimaa. Tegevusi jagub oktoobrist maikuuni, teadustöö toimub kolmapäeviti kella 15-16.30 loodusmuuseumis, klubi liikmemaks on 25 eurot kuus. Lisainfo ja registreerumine käib läbi meiliaadressi agnes@loodusmuuseum.ee või telefoni 53 731 799.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!