Millest kirjutab 13. septembri Õpetajate Leht?

12. sept. 2013 - Kommenteeri artiklit

Kus on tippkoolide taimelava?

Tallinna ja Tartu tippkoolide gümnaasiumiastmesse pürgivad ka kaugetest maapiirkondadest pärit lapsed. Värske Õpetajate Leht teeb ülevaate sellest, millistest põhikoolidest on pärit lapsed, kes tänavu sügisel asusid õppima Tallinna ja Tartu tippkoolide gümnaasiumiastmes. Koolijuhid leiavad, et õpilaste äravool maakondadest peatub vaid siis, kui riigigümnaasiumid suudavad palgata väga häid õpetajaid.

Eesti õppejõud aastal 2012

Hariduspoliitika analüütikud Eve Mägi ja Hanna-Stella Haaristo tutvustavad Õpetajate Lehes Praxise uuringut „Eesti õppejõud 2012”, mis hõlmas üle 800 õppejõu ja annab koondülevaate kõrgkoolide õppejõude puudutavatest teemadest.

Nädal Austria sülearvutiklassis

Muljeid uue õppeaasta esimesest nädalast Austria koolis vahendab Õpetajate Lehes 16-aastane Eesti tüdruk Grete Kurik, kes elab järgmised kümme kuud vahetusüliõpilasena Austrias.

Täheke puges tahvelarvutisse

Lasteajakiri Täheke on nüüd kättesaadav ka kõige moodsamast infokandjast ehk tahvelarvutist. Enamgi veel – värskeid ajakirjalugusid võib iPadist nüüd mitte ainult lugeda, vaid ka kuulata – ja seda lugude autorite enda esituses, kes on oma tekstid ise sisse lugenud Raadioteatris. Samuti on pandud iPadis elama pildid: liblikas lehvitab tiibu ja koer liputab saba. „i-Täheke peaks võimaldama lapsel endal kodus diivaninurgas ajakirja vaadata ka siis, kui vanemad seda talle paberkujul tellinud ei ole,” kiidab peatoimetaja Ilona Martson rääkima ja liikuma hakanud Tähekest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!