Millest kirjutab 6. septembri Õpetajate Leht?

5. sept. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti väikseimas koolis pole ühtki last

Värske Õpetajate Leht kirjutab, et Eesti väikseimas koolis pole ühtki last. Mullu kolme õpilast õpetanud Pärnumaa Massiaru kooli ei tulnud tänavu enam ühtki last tarkust taga nõudma, ent sellegipoolest ei saa kohalik omavalitsus kooli kinni panna, sest seaduse kohaselt tuleb kooli sulgemisest teatada haridusministeeriumile viis kuud enne uue õppeaasta algust.

Lähme süürlasi tapma, sest Süürias tapetakse süürlasi

Kas peaks minema Süüriasse süürlasi tapma põhjusel, et süürlased Süürias süürlasi tapavad?” küsib oma iganädalases Õpetajate Lehe kolumnis Kirjanike Liidu esimees Karl Martin Sinijärv.

Õpetaja töökoormus ja tööaeg

Haridusministeeriumi üldhariduse osakonna juhataja Irene Käosaar tutvustab Õpetajate Lehes uut õpetaja tööaja määrust, milles on kaotatud kohustus määratleda õpetaja töökoormust eelkõige kontakttundide järgi, kuid alles on jäänud õpetajate lühendatud, 35-tunnine täistööaeg.

Mitut koolivaheaega on vaja?

Tallinna Inglise Kolledži ja Kesklinna Vene Gümnaasiumi õpilastel on teisel poolaastal ühe asemel kaks koolivaheaega – üks veebruari ja teine aprilli lõpus, kirjutab Õpetajate Leht ühest olulisest uuendusest. Just kõige suurema kevadväsimuse eel, veebruari lõpul, saavad lapsed õppimisest nädal aega puhata.

Kannapöördega kooli

Koos sadade teiste õpetajatega alustasid esmaspäeval uut kooliaastat ka 14 noort õpetajat, kes seni töötasid hoopis muudes ametites ja läksid kooli lapsi õpetama programmi Noored kooli raames. Õpetajate Leht uuris, kuidas hotellitöötajast sai inglise keele õpetaja, kunstnikust eesti keele õpetaja ja linnavoliniku nõunikust ajalooõpetaja.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!