Narva kutseõppekeskus meelitab kokanduskursustega

2. sept. 2013 - Kommenteeri artiklit

Narva Kutseõppekeskuses alustab täna õppetööd 543 õpilast, neist 207 põhihariduse ja 336 keskhariduse baasil. Põhiharidusega inimestest asub enim, kokku 54, õppima kokaks ning keskhariduse saanute seas on populaarseim eriala veokorraldaja, mida asub õppima 37 huvilist. Kokaõpe kestab kolm ja pool aastat, veokorraldaja oma vastavalt aasta. Õppima asub ka viis välistudengit Venemaalt.

„Tänasega on suvine vastuvõtt Narva Kutseõppekeskusesse lõppenud, kuid kogemused näitavad, et kooliaasta paaril esimesel kuul leidub ikka neid, kes soovivad meile õppima tulla. Vabadele õppekohtadele võtame õppima aastaringselt,” ütles Narva Kutseõppekeskuse õppedirektor Riina Veidenbaum. Ta rõhutas, et oodatud on igas vanuses õppijad.

Narva Kutseõppekeskuse direktori Jüri Sasi sõnul on kooli õppurid näidanud väga häid tulemusi kutseeksamitel ning ka Noore Meistri kutsemeistrivõistlustel, kust on toodud hulgaliselt medaleid. „Ootame väga, et ka uute õppurite kooliperre lisandumisega saame üsna pea kuulda noorte meistrite saavutustest,” lisas Sasi.

Narva Kutseõppekeskus on Ida-Virumaa juhtiv kutseõppeasutus, mille õppekavad vastavad riiklikele õppekavadele. Koolis saab õppida 30 eriala 17  õppekavarühmas. Õppima võetakse põhi- või keskharidust tõendava lõputunnistuse hinnete keskmise ja vestluse alusel. Võimalik on elada ühiselamus, taotleda hea õppeedukuse korral stipendiumi ning sooritada Euroopas aktsepteeritud kutseeksameid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!