RIA hoiatab ülikoole õngitsusmeilide eest

6. sept. 2013 - Kommenteeri artiklit

Liikvel on õngitsusmeilid, millega küsitakse kirjasaaja nime, e-posti kasutajanime ja parooli. E-posti teemarea põhjal on kirjad suunatud ennekõike ülikoolide töötajatele ja üliõpilastele, teatas RIA pressiesindaja.

Kirjad on koostatud väga kehvas eesti keeles, ilmselt Google Translate’i abil. Kirja autorid väidavad end olevat tehnilise toe meeskond, kel käimas meiliserveri hooldustööd.

RIA soovitab taolistele kirjadele mitte kunagi vastata, sest ükski tõeline IT-osakond, pank ega e-teenus ei küsi kunagi teie parooli meili teel. Neil, kes juba kirjale vastasid ja oma parooli teele panid, tuleb koheselt e-posti parool muuta ning pöörduda IT-osakonna poole.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!