Steni muinasjutuvõistlus kutsub jutte kirjutama

6. sept. 2013 Krista Kumberg lastekirjanduse uurija - Kommenteeri artiklit

On saabunud aeg, kui koolilapsed ja pääsukesed parvesse kogunevad. Selle aja juurde on viimased 22 aastat kuulunud Steni muinasjutuvõistluse väljakuulutamine.

Varalahkunud Sten kirjutas väikese poisina muhedaid loomamuinasjutte ning esitas neid ka mitmetele võistlustele, mida toona korraldas näiteks tuletõrje või mõni muu ametkond. Poisi loomingut saab lugeda raamatutest „Steni muinasjutud” (1992) ja „Pääsuemanda jutustus” (1995).

Nüüd on algsest kodukandis korraldatud mälestusvõistlusest kujunenud Eesti kõige suurem ja pikaealisem laste omaloominguvõistlus, mis tunnustab laste lennukat fantaasiat ja head keelekasutust lugudesse kätketud mõtete väljendamisel.

Järjekordne jutuvõistlus algab 6. septembril, mis on Rooside poja Steni sünniaastapäev. Ann ja Ants Roos ootavad 10–15-aastaste laste kirjutatud muinaslugusid 22. detsembrini aadressil Endla tänav 2b–1, 90504 Haapsalu, märgusõna „Steni muinasjutuvõistlus”.

Lugude pikkus võiks piirduda 1−2 A4 paberilehega. Võistluse tulemused saab teada 2014. aastal rahvusvahelise lasteraamatupäeva, taani muinasjutuvestja Hans Christian Anderseni sünniaastapäeva paiku aprilli alguses. Autasustamine toimub Tallinnas. Parimad muinasjutud avaldatakse ajakirjas Hea Laps.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!