Tallinna Tehnikakõrgkoolis alustab õpinguid 650 esmakursuslast

2. sept. 2013 - Kommenteeri artiklit

Tehnikavaldkonna suurimas rakenduskõrgkoolis Tallinna Tehnikakõrgkoolis (TTK) alustab õpinguid 650 esmakursuslast, neist 438 päevaõppes. Vastuvõtul esitati keskmiselt 3,4 avaldust õppekohale, teatas kooli pressiesindaja.

Kuld- ja hõbemedaliga gümnaasiumi lõpetanutest alustavad TTK-s õppetööd 17 noort, kutsekeskharidusega 207 ning varasema kõrghariduskogemusega 199 esmakursuslast. Vene õppekeelega koolidest on 70 noort ja 194 esmakursuslast on neiud.

Viies teaduskonnas oli valida kolmeteistkümne õppekava vahel vastavalt igaühe huvidele, eeldustele ja soovidele. Juba aastaid on toimunud vastuvõtt ehitus-, transpordi-, mehaanika, arhitektuuri ja keskkonnatehnika ning rõiva- ja tekstiiliteaduskonda.

Sel sügisel asuvad sissesaanud vastavalt haridusreformile õppima ainult riigieelarvelistel õppekohtadel. Õppeaeg kestab neli aastat.

Päevaõppe uutele üliõpilastele algas koolitee esmaspäeval, 2. septembril avaaktusega, loengud algavad teisipäeval. Kõrgkooli sissesaanud kaugõppijad tutvusid oma teaduskondade ja laboritega juba 31. augustil.

TTK on 1992. aastast rakenduskõrgkool. Rakenduskõrgharidus on tasemelt võrdne ülikooliharidusega, kuid sisult rakenduslik. Rakenduskõrgharidusõppe eripära on, et õppekavas on kuni 15% praktikat ja õppetöö käib tihedas koostöös vastava valdkonna ettevõtetega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!