TTÜ on maailma ülikoolide pingereas Baltimaade kõrgeimal kohal

11. sept. 2013 - Kommenteeri artiklit

Maailma ühe suurima ülikoolide pingerea QS World University Rankings’i põhjal on Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) maailma 450 parima ülikooli hulgas, olles Baltikumi ülikoolidest parimal positsioonil, teatas TTÜ pressiesindaja. Tehnikaülikoolide arvestuses on TTÜ maailma 50 parima hulgas.

„QS World University Rankings on maailma üks soliidsemaid ning usaldusväärsemaid pingeridu. TTÜ õppe- ja teadus-arendustegevus on rahvusvaheliselt väga heal tasemel. Väikese riigi ainsale tehnoloogiaülikoolile on tegemist suure saavutusega. Tunnustan ja tänan TTÜ õppejõude, teadlasi, tudengeid ja töötajaid suurepärase töö eest,” ütles TTÜ rektor Andres Keevallik.

Kõigi TTÜ hinnatud õppevaldkondade positsioon on 401+ (sotsiaal- ja juhtimisteadused, inseneeria ja tehnoloogiateadused, loodusteadused ja meditsiin, maateadused).

Kokku esitas QS World University Rankingsile oma andmed 3000 ülikooli üle kogu maailma, neist valiti välja 800, mida hinnati.

QS World University Rankings põhjal kuuluvad maailma ülikoolide esikolmikusse Massachusetts Institute of Technology (MIT), Harvardi ülikool ja Cambridge’i ülikool.

1918. aastal asutatud TTÜ on Eesti ainus tehnoloogiaülikool, mille unikaalsus peitub tehnika-, loodus-, täppis-, sotsiaal- ja terviseteaduste sünergias. TTÜ missioon on toetada Eesti majandust, ettevõtlust ja tööstust. TTÜ on lõpetanud üle 60 000 inimese, hetkel õpib ülikoolis 13 600 tudengit. TTÜ teeb koostööd ülikoolidega üle maailma sh TOP 10 hulka kuuluvate ülikoolidega (Stanford, Berkeley, MIT, Harvard jt). TTÜ esindused asuvad Silicon Valley`s USAs ja Shanghais Hiinas. Rohkem kui 50 hektaril laiuv TTÜ linnak hõlmab 72 ehitist. Lisaks kaheksale teaduskonnale asuvad siin IT kolledž ja Tallinna Teaduspark, mis koondab üle 150 kõrgtehnoloogiaettevõtte. Lisaks on TTÜ-l eraldiseisvad kolledžid Kuressaares, Tartus, Virumaal ja Tallinnas. Üliõpilastele pakutakse suurepärast tudengi- ja kultuurielu, ülikooli majutus- ja sportimisvõimalused on ühed parimad Põhja-Euroopas.

Varasemalt teatas Tartu Ülikooli pressiesindaja, et TÜ on kõnealuses pingereas tõusnud esimese 500 hulka, platseerudes üldpingereas vahemikus 461–470; aasta eest oli TÜ pingereas 500 ja 550 vahel. Täpsemalt saab lugeda siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!