Tartu ülikool ootab kandidaate Rahvusmõtte auhinnale

24. sept. 2013 - Kommenteeri artiklit

1. novembrini saab esitada kandidaate Tartu Ülikooli Rahvusmõtte auhinnale, millega ülikool tunnustab  isikuid, kes on oma loominguga silmapaistvalt edendanud Eesti rahvuslikku ja riiklikku eneseteadvust, teatas ülikooli pressiesindaja.

TÜ annab Rahvusmõtte auhinda välja kümnendat korda ning sellele saavad kandidaate esitada TÜ nõukogu ja senati liikmed, teaduskondade ja teaduskonnavälisteasutuste nõukogud ning Eestis registreeritud juriidilised isikud.

Eelmistel aastatel esitatud isikuid tohib esitada uuesti. Auhinna saaja valib välja 11-liikmeline komisjon, kuhu kuuluvad TÜ rektor, eelmise aasta laureaat, neli liiget ülikoolist ja viis liiget väljastpoolt ülikooli.

Rahvusmõtte auhinna saajale antakse Ilmamaa kirjastuse „Eesti mõtteloo” sarja 50 köidet ning klaasikunstnik Toomas Riisalu klaasist taies pidulikult üle rahvusülikooli 94. aastapäeval 1. detsembril 2013 ülikooli aulas.

Eelnevatel aastatel on auhinna pälvinud kirjanik ja etnoloog Ilmar Talve, helilooja Veljo Tormis, akadeemik Endel Lippmaa, kunstnik Kaljo Põllu, kirjanik Ain Kaalep, etnoloog ja kultuuriajaloolane Ants Viires, kirjanik Mats Traat, vaimulik ja publitsist Vello Salo ning stsenarist ja filmilavastaja Arvo Kruusement.

Ettepanekud kandidaatide kohta tuleb saata Tartu ülikooli rektori nimele aadressil Ülikooli 18, 50090 Tartu või e-posti aadressil rektor@ut.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!