Tartus kohtuvad Euroopa ülikoolide energeetikud

18. sept. 2013 - Kommenteeri artiklit

18.–24. septembril korraldab Tartu Ülikooli (TÜ) Euroopa kolledž koostöös Berliini vaba ülikooli ja Helsingi ülikooliga Tartus (Lossi 36, ruum 103) rahvusvahelise energiateemalise sügiskooli, mis annab tervikliku pildi Euroopa energiasektori kultuurilistest, poliitilistest ja majanduslikest iseärasustest, teatas TÜ pressiesindaja.

Kõrgetasemelise Jean Monnet’ õppemooduli raames korraldatavas sügiskoolis „Changing policies and cultures in Europe and Russia: environment, resources, energy” esinevad loengutega rahvusvahelised õppejõud ja eksperdid. Oma teadmisi tulevad jagama näiteks professor Veli-Pekka Tynkkynen Helsingi ülikoolist, energiamajanduse professor Andrey A. Konoplyanik Venemaa riiklikust Gubkini ülikoolist ning energia metafooridest räägib professor Georg Witte Berliini vaba ülikoolist.

Sügiskoolist võtavad osa nii tudengid kui ka oma ala professionaalid, kes soovivad oma teadmisi energiasektorist täiendada. „Nädala jooksul uurime nii otseselt Euroopat puudutavaid küsimusi kui ka rahvusvahelisi valdkonna trende,“ sõnas kursuse üks eestvedajaid, TÜ rahvusvahelise poliitökonoomia vanemteadur Andrey Belyy. „Sügiskoolis osalejad saavad meeskonnas tegeleda energiateemaliste probleemide juurdlemisega. Näiteks käsitleme lähemalt energiavaldkonna kultuurilisi aspekte ning Euroopa ja Venemaa vahelistest energiasuhetest tulenevaid võimalusi ja väljakutsed“.

Sügiskooli kaasrahastab Euroopa komisjoni Jean Monnet’ programm.

Lisainfot sügiskooli kohta leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!