TTÜ 95. aastapäeval promoveeritakse 67 doktorit

16. sept. 2013 - Kommenteeri artiklit

Teisipäeval, 17. septembril kell 11 promoveeritakse TTÜs 67 doktorit. Samuti kuulutatakse välja TTÜ aasta vilistlane ning promoveeritakse kuus audoktorit ja avatakse akadeemik Uno Mereste büst, teatas ülikooli pressiesindaja.

Matemaatika-loodusteaduskonnas on 18 uut doktorit, mehaanikateaduskonnas 13, infotehnoloogia teaduskonnas 10, ehitusteaduskonnas 7, keemia- ja materjalitehnoloogia teaduskonnas 7, energeetikateaduskonnas 5, majandusteaduskonnas 5 ning sotsiaalteaduskonnas 2 uut doktorit.

„Doktoritöid on 2012/2013 õ.-a. kaitstud rohkem kui iial enne. Oleme rahul sellega, et neid on nii tehnika-, täppis-, loodus-, sotsiaal- kui ka terviseteaduste valdkondades, nii et suhteliselt ühtlaselt on kaetud kõik TTÜ arengukavas välja toodud olulised valdkonnad meie ülikooli jaoks. Küll aga seisab meie ees suure ülesandena jätkuvalt suurendada õppeaastas kaitstavate doktoritööde arvu,” ütles TTÜ teadusprorektor Erkki Truve.

Samuti inaugureeritakse infotehnoloogia teaduskonna dekaaniks prof Gert Jervan. Aastapäeva kõne peab TTÜ kuratooriumi esimees Toomas Luman.

Kell 14 avatakse TTÜ akadeemikute alleel Eesti Teaduste Akadeemia akadeemiku, Eesti Panga nõukogu endise esimehe ning majandusteadlase Uno Mereste büst, mille valmimist toetas Eesti Pank.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!