Tudengite teadustöid oodatakse konkursile

2. sept. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti Teadusagentuur koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga kuulutas välja 2013. aasta üliõpilaste teadustööde riikliku konkursi, mille preemiafond on 61 980 eurot. Töid oodatakse konkursile 15. oktoobrini.

Osalema on oodatud kõik 2012. või 2013. aastal Eestis või välismaal õppinud Eesti kodakondsed ja ka Eestis sel perioodil õppinud välismaalased, samuti üliõpilaskollektiivid.

Välja antakse kaks 3600 euro suurust peaauhinda. Lisaks määratakse 300-1600 euro suuruseid preemiaid neljas valdkondlikus (bio- ja keskkonnateadused; ühiskonnateadused ja kultuur; terviseuuringud; loodusteadused ja tehnika) ning kolmes tasemekategoorias.

Konkursile esitatud tööde arv ja tase on aasta-aastalt kasvanud ning osalejate seas on olnud palju tippülikoolide tudengeid, kinnitasid korraldajad. Auhinnatud lõputööd on pälvinud rahvusvahelist tunnustust ja publikatsioonid jõudnud valdkondlikesse tippajakirjadesse.

2012. aastal esitati konkursile 448 üliõpilaste teadustööd, mis on kõigi aegade suurim esitatud tööde arv. Eelmise aasta konkursi peapreemia pälvisid Maarja Vaino (Tallinna Ülikool) konkursitöö „Irratsionaalsuse poeetika A. H. Tammsaare loomingus” eest ning Tuul Sepp (Tartu Ülikool) konkursitöö „Rohevintide hematoloogilised tervisenäitajad: individuaalse varieeruvuse põhjused ja vastused immuunsüsteemi manipuleerimisele” eest.

Lisainfot konkursi tingimuste kohta leiab siit ning elektroonilist osalusvormi saab täita siin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!