August Pulsti õpistusse õppima!

4. okt. 2013 Kairi Leivo - Kommenteeri artiklit

Eesti pärimusmuusika keskuses tegutsev August Pulsti õpistu pakub ka sel õppeaastal õpetajatele kursusi. „Sissejuhatuses pärimusmuusikasse” saab osaleda nii sügisel kui ka kevadel ja see on õpetajatele tasuta.

Laulumängude kursusel novembris näitavad Õie Sarv ja Meelika Hainsoo, kuidas kasutada laulumänge töös laste, noorte ja täiskasvanutega.

Igas vanuses lõõtspillimänguhuvilised on oodatud lõõtsakursusele, kus saab kuulda, mis on kogenud pillimeestel ja pillimeistritel öelda, ning omandada uut repertuaari. Iga kursuse alguses räägib mõni külaline oma pillini jõudmise ja mänguvõtete omandamise teekonnast.

Sügisvaheajal on noored pärimusmuusikahuvilised oodatud „SügisETNO” laagrisse, kus on õpetajateks Eeva Talsi ning Karjala muusik ja pillimeister Dimitry Demin.

21. ja 22. veebruaril õpitakse parmupilli mängima. Selle näiliselt lihtsa rahvapilliga saab pärast väikest harjutamist mängida rütmikaid viisilugusid. Oodatud on nii algajad kui ka edasijõudnud.

Kevadel on Pulsti õpistus oodata loova regilaulmise kursust, mida juhendavad Mari Kalkun ja Kristiina Ehin. Improviseerimisoskus on olnud eesti regilaulutraditsiooni üks põnevamaid jooni. Kursusel õpetatakse leidma regilauludest nn hüppelaudu, mis annavad võimaluse algtekstist improvisatsioonile üle minna ning ka viisiga varieerida.

Koolidele on August Pulsti õpistul pakkuda mitmeid toredaid koolikontserte. Sel hooajal saab tellida kontserte „Sinasõprus pärimusmuusika ja -pillidega”, „Piirideta pärimus”, „Rahvakalendri tähtpäevad”, Mulgi ja Seto koolikontserdid.

Lisaks on võimalik kooli kutsuda rändkursusi. Need kestavad kolm-neli tundi ja on suurepärane enesetäiendamisvõimalus neile, kes töötavad lastega. Külla saab kutsuda kursused „Sissejuhatus pärimuslike tantsude ja laulumängude maailma”, „Eesti, ukraina ja vene pärimuslikud laulu- ja liikumismängud”, „Väikekannel” ja „Parmupill”.

Lisainfo www.folk.ee/opistu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!