Corelli Music pakub muusikapärleid

4. okt. 2013 Mail Sildos - Kommenteeri artiklit

Corelli Music avab hooaja säravate orkestrikontsertidega Tartus ja Tallinnas.

Hooaja avakontserdid kavaga „Juubilarid Corelli ja Vivaldi” toimuvad 20. oktoobril kell 19 Tartu Jaani kirikus ning 21. oktoobril kell 19 Tallinna Kaarli kirikus.

Kava on kui kaunis muusikarännak barokiaja päikeselisse Itaaliasse, tähistamaks agentuuri nimihelilooja Arcangelo Corelli ja tema kuulsa kaasmaalase Antonio Vivaldi juubeleid. Kirikuvõlvide all kõlavad maailma muusika kullafondi kuuluvad Concerto grosso’d ja soolokontserdid barokkviiulitele, -tšellodele ja ka barokkfagotile.

Esineb Corelli barokkorkester, solistid on Mail Sildos ja Meelis Orgse (barokkviiul), Villu Vihermäe ja Tõnu Jõesaar (barokktšello), Peeter Sarapuu (barokkfagott). Kontserte juhatab dirigent Martin Sildos. Muusikud mängivad barokiaja pillidel ja endiste aegade vaimus, nii nagu Corelli ja Vivaldi šedöövrid võisid kõlada ka heliloojate eluajal Itaalia uhketes kirikutes.

Juba aastaid rõõmustab publikut jõulumuusika festival „Kirikupühad Maarjamaal”, mis kestab 1.–29. detsembrini 2013 ja 4.–11. jaanuarini 2014.

Jõulufestivali kavas on sel aastal „Jääorel”, „Jõuluootuse kontserdid”, „Jõulud mõisas”, Händeli „Messias” ja palju muid pühadehõnguliselt sätendavaid muusikaelamusi. Esinejate seas on Ulla Krigul orelil koos ansambliga Jäääär, Eesti kammerkooride liidu koorid, barokkansambel Corelli Consort, suurepärased vokaalsolistid, kammerkoor Voces Musicales, Corelli barokkorkester, dirigendid Anssi Mattila Soomest ja Martin Sildos.

Lisainfo www.corelli.ee, piletid www.piletilevi.ee (õpetajatele sooduspiletid).


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!