Eesti Kõrghariduse Kvaliteediagentuuri tunnustati rahvusvaheliselt

23. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti Kõrghariduse Kvaliteediagentuur (EKKA) kanti Euroopa Kõrghariduse Kvaliteediagentuuride Registrisse EQAR, mis koondab kõiki Euroopas tunnustatud kõrghariduse kvaliteediagentuure. See on ühelt poolt nii rahvusvaheline tunnustus Eesti agentuurile kui ka kinnitus selle kohta, et Eesti kõrghariduse kvaliteedi välishindamine toimub vastavuses Euroopas kokkulepitud põhimõtetele, teatas SA Archimedes.

„Kvaliteet on Euroopa kõrgharidus- ja teadusmaastiku arengutes läbipaistvuse ja rahvusvahelise avatuse kõrval kõige olulisem prioriteet. EKKA kandmine EQAR registrisse annab Eesti kõrgkoolidele kindluse selles, et Eesti agentuuri korraldatavate välishindamiste tulemused on usaldusväärsed rahvusvaheliselt,” sõnas EKKA hindamisnõukogu esimees ja Tallinna Tehnikaülikooli professor Jakob Kübarsepp.

Registrisse kuuluvad üksnes need agentuurid, mis on edukalt läbinud rahvusvahelise välishindamise. Registrisse kuulumine kinnitab Eesti agentuuri usaldusväärsust nii koostööpartneritele Eestis kui ka välisriikide kõrgkoolidele. Registrisse kuuluvatelt agentuuridelt võivad kvaliteedi hindamist tellida ka teiste riikide kõrgkoolid. Info registrisse kantud agentuuride kohta on saadaval EQARi kodulehel.

Eesti Kõrghariduse Kvaliteediagentuur on loodud 2009 aastal SA Archimedes koosseisus. Agentuur tegeleb Eesti kõrgkoolide institutsionaalse akrediteerimise ja õppekavagruppide kvaliteedihindamise ning kutseõppe akrediteerimisega.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!