ETV-s algab 12-osaline koolisari „Üheksandikud”

10. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

Alates 12. oktoobrist jõuab ETV ekraanile uus eksperimentaalne koolisari „Üheksandikud”, mis väärtustab õppimist ja õpetamist, teatas Eesti Televisiooni pressiesindaja.

Aasta jooksul jälgiti Tallinna Kuristiku gümnaasiumi 9.b klassi õpilaste koolielu, kus suhteliselt madala õppeedukusega klassil vahetati välja viie aine õpetajad. Koostöös kooli juhtkonnaga andsid uued õpetajad Eveli Soika (eesti keel ja kirjandus), Rando Kuustik (bioloogia), Piret Pitk (inglise keel), Agu Ojasoo (matemaatika) ja Üllar Kerde (kehaline kasvatus) endast parima, et tuua esile iga õpilase tugevad küljed.

Sarja tegijad soovisid tõestada, et väga head õpetajad suudavad ka nigela õppeedukusega noori motiveerida paremini õppima, kujundada neis õpiharjumust ja parandada töössesuhtumist. Koolisari „Üheksandikud” väärtustab ka õpetajaametit, tuues välja õpetajate parimad kutseomadused. „Üheksandikud” julgustab end kätte võtma õpilasi, kel seni on põhjusel või teisel olnud õppeedukus tagasihoidlik.

Algavas sarjas dokumenteeritakse koolielu aastal 2013, näidates, milliste väljakutsete ees on õpetajad, mida mõtlevad ja tunnevad õpilased.

Sari „Üheksandikud” valmib ETV haridussaadete toimetuses, mille juhataja on Piret Suurväli. Toimetaja on Piret Jürman, režissöör Kertu Köösel, operaator Kristjan-Jaak Nuudi, helirežissöör Priit Perend, produtsendid Piret Eero ja Toomas Luhats. 12-osaline dokumentaalsari põhineb Rootsi teletootja STRIX Television formaadil „Class’07”.

„Üheksandikud” on ETV eetris laupäeviti kell 20 alates 12. oktoobrist.

Iga saate järel kell 21 on Vikerraadios vestlusring.

err-9ndikud-kutse2


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!