Festivali „Mõisa­mängud” kontserdid mõisa­koolides

4. okt. 2013 Riin Oidekivi - Kommenteeri artiklit

Septembris alustas kuuendat hooaega muusikasõprade seltsi koolikontsertide sari, mille eesmärk on pakkuda õpilastele klassikalist muusikat tutvustavaid kontsertkavasid. Iga kontsert põhineb kindlal temaatikal, lisaks muusikale on kavasse põimitud põnevaid lugusid esitatavatest teostest ja heliloojatest ning on võimalik kohtuda ka mõne kirjaniku või näitlejaga. Koolikontserdid püüavad luua iga kava piires kunstilist tervikut ning ärgitada noori kuulajaid looma seoseid eri kultuurivaldkondade vahel.

Oktoobris mõeldakse eelkõige hõimurahvaste päevale, sarjas saab kuulda 19.−21. sajandi soome-ugri hõimurahvaste heliloojate teostest koosnevat kava − romantismi armastatuima helilooja Liszti muusika kõlab kõrvuti soome tänapäeva helilooja Kaija Saariaho lauludega. Eesti heliloojatest on kavas esindatud Raimo Kangro oma särava ja vaimuka tsükliga „Laulud armastusest ja surmast” ja noor helilooja Age Veeroos oma teosega „Ei ole ulmi”.

Eraldi kavad mõisakontsertide sarjas on prantsuse ja vene muusikast ning eesti heliloojatest Lepo Sumera ja Arvo Pärdi loomingust, avangardi ajastut esitlevad Diana Liiv ja Peeter Volkonski. Lisaks tunnustatud muusikute etteastetele kuulub sarja kaks kontsertkava lastelt lastele, millel astuvad väikeste interpreetidena üles Tallinna muusikakeskkooli õpilased. Kontsertidega soovime pakkuda õpilastele võimalust kuulata süvendatult ja lahti mõtestatult killukest maailma hinnatud muusikavaramust eesti tunnustatud muusikute esituses.

Lisainfo „Mõisamängude” kodulehelt. 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!