Haridusjuhte oodatakse õppelähetusele Euroopasse

3. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

SA Archimedes kaudu on koolijuhtidel, haridusametnikel ja teistel huvilistel tänavu viimast korda võimalus sõita haridusjuhtide õppelähetusele Euroopasse. Õppelähetuse stipendium katab nii reisi- kui elamiskulud. Osalemistaotlusi oodatakse kuni 15. oktoobrini.

Nädalasel välislähetusel saab arutleda kolleegidega Euroopast hariduspoliitilistel teemadel, õppida tundma korraldajamaa ja teiste osalejate haridussüsteeme, külastada koole ja leida häid partnereid edasiseks koostööks, et koos muuta haridus Eestis ja Euroopas paremaks. Igal aastal on Eestist õppelähetustel käinud pisut üle 30 inimese.

„Õppelähetus oli väga avardav nii maailmapildi kui tööalaste kogemuste vallas. See oli erakordne kogemus ning julgeksin väita, et parim täienduskoolitus, mida olen oma elu jooksul saanud. Sain tohutult palju kogemusi ja teadmisi nii Norra kui osalenud Euroopa riikide haridussüsteemide kohta. Norras hakkas esimese asjana silma see, kui hästi on korraldatud noorte kutseharidus, et juba koolis tehakse väga palju praktilist tööd koostöös ettevõtetega, kuhu need noored pärast kooli lõpetamist tööle lähevad. Kooli õppes on väga suure tähendusega praktiline tegevus, teooriat on märksa vähem,” kirjeldas Rõngu lasteaia juhataja Maive Sinijärv, kes osales Norras Kopervikis korraldatud õppelähetusel „Improving informed student choices through collaboration od schools and enterprises.”.

Täpsemat infot taotlemise kohta, õppelähetuste kataloogi ja taotlusvormi leiab SA Archimedes kodulehelt või e-aadressil sirli.taniloo@archimedes.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!