Homme lõpeb kodanikupäeva esseekonkurss noortele

31. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

1. novembrini oodatakse kodanikupäevale pühendatud esseekonkursile 7.–12. klassi noorte esseid teemal „Mida tähendab mulle kui Eesti kodanikule aktiivne ühiskonnaelus osalemine?”. Kolmandat korda toimuva esseekonkursi korraldab Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed (MISA) koostöös haridus- ja teadusministeeriumiga.

„Esseekonkurss on igal aastal olnud erineva teemaga, kuid peaeesmärk on panna noored mõtlema sellest, mis saaks olla tema enda panus teemale vastavas tegevuses. Kahel varasemal aastal on kirjutatud teemal „Mida tähendab mulle Eesti kodanikuks olemine?” ning „Kuidas aitab sport tunnetada Eesti kodanikuks olemist?”. Tänavu saavad õpilased kirjutada omi mõtteid sellest, mida tähendab neile kui Eesti Vabariigi kodanikele aktiivne ühiskonnaelus osalemine,” selgitas MISA mitmekultuurilise hariduse üksuse koordinaator Toivo Sikk.

„Õpilaste esseed annavad ülevaate sellest, kuidas nad mõistavad ühiskonna toimimist ja võimalusest realiseerida oma seisukohti. Esseekonkurss on üha enam võitmas õpilaste populaarsust. Kahe aasta jooksul on oma esseed meile saatnud ligi 300 noort. Esseekonkursi auhinnatud tööd on igal aastal välja antud ka avaldatud brošüüris,” rääkis Sikk.

Kodanikupäeva, mis on pühendatud Eesti kodanikule, kodanikuuhkuse ja kodanikuks olemisega kaasnevate õiguste ja kohustuste teadvustamisele, tähistatakse Eestis  26. novembril.

Esseekonkursi reeglitega saab lähemalt tutvuda siin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!