Kesk-Aasia meditsiiniülikoolide juhid külastavad Tartut

24. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

24. ja 25. oktoobril külastavad Tartu Ülikooli Kasahstani, Kõrgõzstani ja Tadžikistani ülikoolide rektorid ning teadusasutuste direktorid, kokku kaheksast organisatsioonist. Kohtumise eesmärk on saada enam teada Tartu Ülikooli struktuurist, õppe- ja teadustöö korraldusest, rahvusvahelisest koostööst ja selle arendamisest, teatas Tartu Ülikooli pressiesindaja.

Samade ülikoolide ja teadusasutuste eksperdid viibisid Tartu Ülikoolis ka käesoleva aasta aprillis, kus toimus nendele koolitus keskkonnatervise alal. „Nende riikide elanikud puutuvad kokku väga tõsise reostusega, mis pärineb eeskätt tööstusest ja kaevandustest. Ettevõtete puhastusseadmed on puudulikud või vananenud ning tihti eiratakse keskkonnaregulatsioone,” tõdes TÜ keskkonnatervishoiu lektor Hans Orru.

Visiidi käigus külastatakse biomeedikumi, kus võtab külalised vastu arstiteaduskonna dekaan Joel Starkopf ja tervishoiukorralduse professor Raul-Allan Kiivet. Edasi suundutakse TÜ kliinikumi ja tehnoloogiainstituuti. Homme külastatakse ülikooli peahoonet ning kohtutakse õppeprorektor Martin Hallikuga.

Visiit toimub CANERIEH (Central Asian Network of Education, Research and Innovation in Environmental Health) projekti käigus. Tegemist on Euroopa Liidu TEMPUS meetme programmi projektiga, mis käsitleb hariduse, teaduse ja innovatsiooni võrgustiku loomist keskkonna- ja töötervishoiu valdkonnas Kesk-Aasia ning Eesti, Rootsi ja Itaalia vahel.

Projekti käigus koolitatakse kohalikke eksperte Kesk-Aasias, luuakse keskkonnatervishoiu alased infokeskused ja infolehed, arendatakse välja doktoriõppe programm ning kaasatakse esimesed doktorandid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!