Lapsed saavad jätkuvalt teatrisse

23. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

Heategevusfond Aitan Lapsi ja Eesti Etendusasutuste Liit andsid teada, et pikendasid koostöölepet, mille alusel jõuavad vähekindlustatud peredest pärit lapsed teatrisse ka 2013/2014. hooajal.

SA Heategevusfond Aitan Lapsi juhatuse liikme Paal Aschjemi sõnul on heategevusprojekt olnud väga edukas ning jätkub sarnaselt. „Esimesel aastal seadsime eesmärgiks viia 10 000 last teatrisse, kuid kahe aasta jooksul oleme pakkunud kultuurielamusi ligi 27 000 lapsele,” ütles Aschjem.

Ta lisas, et pandipakendi annetusi on alates 2011. aasta maist tehtud 183 853 korda ning tal on suur rõõm, et inimesed on nii hästi algatusega kaasa tulnud: „Oleme korduvalt näinud, kui suurt heameelt teeb teatriskäik nendele lastele, kelle jaoks see on harukordne sündmus.”

Annetusi saab teha üle Eesti kõigi suuremate jaekettide enam kui 285 pandipakendi automaadis, millele on paigaldatud täiendav annetusnupp „Aitan lapsi”. Annetaja ei pea tegema rahaülekannet, piisab vaid pandipakendi tagastamisest. Keskmine annetus on 0,94 eurot. Samas võib annetada ka pudelikaupa.

„Tihtipeale on taara laste taskurahaks, seda südantsoojendavam on aeg-ajalt kohata tagastuspunktis mõnda last, kes ühe või kaks oma taara saagist annab teiste laste heaks.“ lisab Rauno Raal.

Kõige enam on vähekindlustatud peredest pärit lapsed viimase aasta jooksul külastanud nukuteatrit, Vene teatrit ja Rakvere teatrit. Järgnevad Vanemuise teater, VAT teater, Ugala, Eesti draamateater, Endla, rahvusooper Estonia ja R.A.A.M.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!