Loengud nüüdisaegsest teatrist ja nüüdisaegsest kunstist

4. okt. 2013 Kätlin Sumberg - Kommenteeri artiklit

Kui teater NO99 üle kaheksa aasta tagasi alustas, oli meie jaoks väga oluline tuua omavahel kokku teatri võimsus ja see värske hingamine, mida oli tunda tänapäeva kunstis. Ehkki nii on tavaks saanud, on iseenesest üsna veider eri kunstivaldkondi põhimõtteliselt eristada. Tihtilugu tuleb ette olukordi, mil üks laemaal ja üks teatrilavastus, üks kantaat ja üks fotoseeria ajavad tunnetuslikult rohkem sama asja kui formaalselt ühte kunstivaldkonda kuuluvad kaks teatriinimest või ehtekunstnikku.

Kui me eelmisel aastal suurema kärata alustasime loenguid gümnaasiumides − nii eesti- kui ka venekeelsetes −, tunduski loomulik rääkida mitte ainult tänapäeva teatrist, mis on justkui meie eriala. Loomulik tundub siduda see teema nüüdisaegse kunstiga, sest mõlemad on viimase paarikümne aasta jooksul arenenud lahutamatult põimunult. Aga see ei ole siiski kuiv loeng ajaloost, vaid sellest, kuidas mõista tänapäeva teatrit ja kunsti täna, siin ja praegu, Eestis ja maailmas.

Teater NO99 dramaturgid Eero Epner ja Laur Kaunissaare on valmis pidama 45-minutilise piltidega varustatud loengu nüüdisaegse teatri ja kunsti vaatamisest, tuues näiteid nii tänapäeva Euroopast kui ka Eestist, sh teater NO99 lavastustest. Rohkem infot no99.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!