Mait Agu stipendiumi saavad Eliisa Sokk ja Ene Jakobson

1. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

Tallinna Ülikooli koreograafia osakonna välja antava Mait Agu nimelise stipendiumi saajaid on tänavu kaks: tudengistipendiumi pälvib TLÜ koreograafia osakonna 3. kursuse tudeng Eliisa Sokk ning vilistlasstipendiumi koreograafia eriala II lennu lõpetanud Ene Jakobson, teatas TLÜ pressiesindaja.

Eliisa Sokk pälvib preemia 2012/2013. õppeaasta südika ja terase erialase õppetegevuse ning aktiivse tegevuse eest üliõpilasesinduses ja koolivälistes loomeprojektides.

1981. aastal lõpetanud Ene Jakobson, tantsuansambli „Sõleke” looja ja juht, on olnud tantspedagoog ja tantsulooja üle 36 aasta. Tema loomingut on auhinnatud paljudel uute tantsude konkurssidel ning tema tantsud on olnud paljude tantsupidude repertuaaris. Paljud Ene õpilased on juba ise edukad tantsuloojad.

1000-eurone stipendium kummalegi laureaadile antakse üle 25. oktoobril KUMU auditooriumis rahvusvahelisel konverentsil „Laulu- ja tantsupeo puudutus ajas”, kus ettekannete ja etteastega esinevad ka TLÜ koreograafiaosakonna õppejõud ning tudengid.

Mait Agu nimeline stipendium loodi TLÜ koreograafia osakonna eestvedamisel 1999. aastal eesmärgiga toetada andekaid tudengeid ning Eesti noori tantsuloojaid. Stipendium antakse üliõpilasele või loomingulisele kollektiivile, kes on eelmise õppeaasta jooksul silma paistnud loomingulise või teoreetilise tööga, olnud edukas ja aktiivne õppetöös ning võtnud osa erinevatest tantsualastest projektidest.

Varasematel aastatel on Mait Agu stipendiumi pälvinud Saile-Johanna Langsepp (2012), Svetlana Grigorjeva ja Hiiumaa TantsuFestival (2011), Maria Uppin (2010), Helena Pihel (2009), Mari-Liis Pruul (2008), Maarja Pärn (2007), Madli Teller ja Janari Kintsiraud (2006), Tantsuteater Tee Kuubis (2005), Külli Roosna (2004), Irina Stadnik (2003), Karmen Ong (2002), Anna-Liisa Lepasepp (2001), Janek Savolainen (2000) ja Anu Mölder (1999).

Mait Agu nimelise stipendiumi välja andmist toetab Eesti Kultuurkapitali Rahvakultuuri Sihtkapital.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!