Miksteater alustab seitsmendat hooaega

4. okt. 2013 Kaido Rannik - Kommenteeri artiklit

Miksteatri seitsmenda hooaja esimest esietendust saab näha 26. oktoobril Eesti loodusmuuseumis. Silvia Soro nukunäidendi trilobiitidest − väljasurnud lülijalgsetest – lavastab Mart Kampus, mängivad Kristo Toots, Aita Vaher ja Kaido Rannik. Lavastust mängitakse loodusmuuseumis näituse „Trilobiidid” raames oktoobrist kuni detsembrini kokku 20 korral. Teiste uuslavastuste kohta teater veel kaarte ei ava, aga oodata on põnevaid sündmusi.

Nooremale publikule (3−12-a) mängime sel hooajal kolme lavastust. „Telefonilood” on lugu isast, kes kodunt kaugel tööl käies hakkab tütrele telefoni teel muinasjutte vestma. See südamlik ja liigutav lugu, mille teema on tänapäeval väga aktuaalne, on pälvinud rohkelt tunnustust. „Ennemuistsetes juttudes” saab näha tuntud muinasjutte Reinuvader Rebasest ja Ahjualusest. „Jõujõulud” on aga sportlik koguperetükk, milles päkapikud Eedi ja Aadu oma suvel kaotatud jõu Treeneri abiga tagasi saavad. Veidi vanematele vaatajatele (10+) pakume teatri telgitaguseid paljastavat lugu „Kuidas ta seda teeb?”. Suvel 2014 mängime jälle Haapsalus Iloni imedemaal Astrid Lindgreni „Madlikest”, mis sel suvel tõi muuseumiõuele üle 2500 vaataja.

Miksteater on mänginud paljudes haridusasutustes ja kultuurimajades üle Eesti ning head teatrit viime maapiirkondadesse ka algaval hooajal. Kindlasti võib meid näha ka Piip ja Tuut mängumajas Toompeal. Uue mängupaigana on lisandunud Tallinna vanalinnas uuenenud Kloostri Ait (Vene t 14), millest Theatrumi ja Jaak Johansoni eestvedamisel loodetakse käivitada seltsimaja, kus kultuurselt aega veeta ja sõpradega kohtuda. Kindlasti ootab uus keskus end avastama ka nooremat publikut ja Miksteater oma etendustega loodab sellele tõhusalt kaasa aidata. Selleks tuleb Miksteatriga kokku leppida, millist etendust ja millal vaadata soovitakse.

Lisainfo www.miksteater.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!