Laupäeval toimub nii Tallinnas kui Tartus välismaa ülikoole tutvustav infopäev

8. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

Laupäeval, 12. oktoobril toimub Tallinna 21. Koolis noortekonverents „Kuhu Minek?” ning Tartus konverentsikeskuses Dorpat seminar VäljaKutse, millel mõlemal tutvustatakse välismaa ülikoolide plusse ja miinuseid.

Tallinnas tutvustavad enda valitud ülikooli ja riigi häid ja halbu külgi välismaal õppivad eesti üliõpilased – esindatud on Inglismaa, Holland, Saksamaa, USA, Taani, Läti ja Šotimaa. Eesti ülikoolidest tutvustatakse Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooli ning USA-d esindab Toomas Hendrik Ilvese poeg Luukas Kristjan.

Esinejad käsitlevad riikide ja ülikoolide omapärasid ning jagavad infot elamise, õppemaksu ja -toetuste ning töötamisvõimaluste kohta. Kõik see annab koolilõpetajatele selgema ülevaate ülikoolielust, võimalikest katsumustest ja sellest, kuidas neid ületada. Ürituse korraldajad on 12. klassi noored, kellele tuli suure üllatusena, et esimese kolme nädalaga registreerus 287 noort. Üritus on tasuta, kohti on 350-le kiiremale.

Tartus tutvustatakse Inglismaa Taani, Hollandi ja USA ülikoole, andes ülevaate välismaal õppimisest, rahvusvahelistest keeletestidest ja karjäärivalikutest, toimuvad asju põhjalikumalt käsitlevad töötoad, mida viivad samuti läbi nendes riikide õppinud noored. Seminari korraldavad Dream Foundation, Hariduse Tugiteenuste Keskuse karjäärikeskus ja Põhja-Ameerika Ülikoolide Teabekeskus. Ettevõtmise üks korraldaja Katrin Visamaa sõnul oodatakse õpilasi alates 10. klassist ning nõu saavad ka need, kes pole oma erialavalikus veel kuigi kindlad.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!