Õpetajate päeval oli Tartus auhinnasadu

11. okt. 2013 Sirje Pärismaa - 2 kommentaari

5. oktoobril Vanemuise kontserdimajas toimunud aasta õpetaja auhinnagala tõi Tartusse mitusada haridustöötajat ja sadakond rahvusvaheliste õpilasvõistluste võitjat ning telerite ette ETV otseülekannet jälgima haridusesõbrad.

Õpetajad on harjunud distsipliiniga − auhinnagala eel lavastaja Ain Mäeotsa esitatud palvet julgelt aplodeerida ja end rõõmsalt tunda järgiti otselülituse esimestest hetkedest. Küllap oleks elurõõm ja siiras kaasaelamine vallandunud ka selle soovituseta, sest näitleja Tambet Tuisu ja Forseliuse kooli õpetaja Kristi Mummi juhtimisel hoogsalt kulgenud galaõhtusse jagus auhinnasadu, tänukõnesid, vaimukaid vaheklippe ja muusikalisi vahenumbreid.

Et kümnes kategoorias aasta parima tiitlile väljavalitud nominendid ei teadnud viimase hetkeni, kes osutub võitjaks, oli ka laureaatide reageering ehe, ehteestlaslikult pisut kohmetugi. Tuli ju elus esmakordselt astuda telekaamerate ees üle sinise vaiba lavale ja öelda tänusõnu. Justnagu päris Oscari galal.

Auhindade väljakuulutamise vahele näidatud vaheklipid tekitasid elevust ja naerupahvakuid. „Vaimukad ja sügavamõttelised,” arvasid Kohtla-Järve Järve Gümnaasiumi õpetajad, kes auhinnagalale järgnenud vastuvõtul kiitsid kogu ürituse korraldust ning olid kindlad, et sama head muljed on ka televaatajail.

Auhinnagala „Eestimaa õpib ja tänab” eestvedajad olid haridus- ja teadusministeerium, SA Innove ja Eesti haridustöötajate liit.

5. oktoobril toimus Tartus Vanemuise kontserdisaalis aasta õpetaja gala „Eestimaa õpib ja tänab”. Pärast pidulikku osa, mis kanti üle ka televisioonis, ootasid osalejaid fuajees Rootsi laud ja hiigelsuur tort.

5. oktoobril toimus Tartus Vanemuise kontserdisaalis aasta õpetaja gala „Eestimaa õpib ja tänab”. Pärast pidulikku osa, mis kanti üle ka televisioonis, ootasid osalejaid fuajees Rootsi laud ja hiigelsuur tort.

——

Galal kuulutati välja 14 laureaati

• Aasta lasteaiaõpetaja – Tartu Helika Lasteaia õpetaja Tiina Mitt

• Aasta klassijuhataja – Tallinna Õismäe Gümnaasiumi õpetaja Aina Porman.

• Aasta klassiõpetaja – Tallinna Reaalkooli õpetaja Aili Hõbejärv.

• Aasta põhikooliõpetaja – Tartu Hiie Kooli õpetaja Aune Tammi.

• Aasta gümnaasiumiõpetaja – Jõgevamaa Gümnaasiumi õpetaja Neeme Katt (töötas kandidatuuri esitamise ajal Jõgeva Ühisgümnaasiumis).

• Aasta kutsekooli õpetaja – Reti Randoja-Muts Räpina Aianduskoolist.

• Aasta õppeasutuse juht – Pärnumaa Kutsehariduskeskuse direktor Riina Müürsepp.

• Aasta üldhariduse sõber – Vaata Maailma SA projektiga Nutilabor.

• Aasta kutsehariduse sõber – AS Suwem, mille juht on Kaido Mäesalu.

• Aasta juhendaja – Uno Mäeorg Tartu Ülikoolist.

• Aasta õppurid, kes on Eestit edukalt rahvusvahelistel õpilasvõistlustel esindanud – Eva-Maria Tõnson, Janno Veeorg ja Sten Raide.