President Ilves tänas “Tagasi kooli” aktiivseimaid õpetajaid

23. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

President Toomas Hendrik Ilves ja algatuse „Tagasi kooli” eestvedajad jagasid tänuüritusega tunnustust õpetajatele ja inimestele väljastpoolt kooli, kelle osalusel sai eelmisel õppeaastal teoks suurim arv külalistunde ning kes on aidanud kaasa süsteemse koostöö suurenemisele koolide ja ülejäänud ühiskonna vahel, teatas presidendi kantselei.

„Tagasi kooli” algatuse aktiivseimate osalejate seas on õpetajad Jõhvi Gümnaasiumist, Maardu Gümnaasiumist, Märjamaa Gümnaasiumist, Tallinna Järveotsa Gümnaasiumist ja Tallinna Kuristiku Gümnaasiumist. Aktiivseimate külalisõpetajate taust on mitmekesine, ulatudes nii era-, avalikku kui ka kolmandasse sektorisse. Tunnustatute seas olid ka projektide eestvedajad, kelle tegevus on toonud kokku paljusid õpetajaid ja külalisõpetajaid, et õpilased võiksid saada juurde teadmisi HIV-st, kultuuripärandist, rahaasjade korraldamisest, reaalainete ja IT-valdkonna võimalustest ning targast reisimisest.

President Ilves avaldas heameelt, et „Tagasi kooli” algatuse koolitunnid ei ole vaid suurte linnade kesksed, vaid selle kaudu on tublid inimesed käinud tunde andmas väga paljudes koolides üle Eesti. „See kõik aitab õpilastel teha targemaid ja läbikaalutumaid otsuseid, aitab neil mõelda suuremalt ning julgemalt,” lisas riigipea.

„Meie sügav tänu kuulub igale „Tagasi kooli” algatuse osalejale, kes on astunud välja oma tavategevusest ning võtnud ette sammu, mis lähendab koole ja ülejäänud ühiskonda ning muudab õppimist ja õpetamist tähendusrikkamaks,” ütles „Tagasi kooli” eestvedaja Triin Noorkõiv. „On rõõm, et oleme saanud kokku tuua eelmise õppeaasta aktiivseimad osalejad omavahel kogemusi jagama ning kavandama ideid edasiseks. Algatuse eestvedajatena aitame kaasa sellele, et nende põnevad lood ja mõtted võiksid nakatada veelgi laiemat ringi inimesi – haridus on teema, mis puudutab igaüht ning kõigil on roll uue põlvkonna arengus.”

Aastaringse „Tagasi kooli” algatuse esimese hooaja aktiivseimad osalejad

Õpetajad – külalisõpetajate kaasajad

 • Janika Kersten, Jõhvi Gümnaasium
 • Janne Teern, Märjamaa Gümnaasium
 • Siiri Aiaste, Tallinna Kuristiku Gümnaasium
 • Tiina Kihulane, Maardu Gümnaasium
 • Triinu Lehtoja, Tallinna Järveotsa Gümnaasium

Külalisõpetajad

 • Eve Valma
 • Jaak Saar
 • Paavo Pauklin
 • Silver Püvi
 • Tauno Palts

Projektide eestvedajad ja toetajad

 • Keit Fomotškin – HIV-teemaline eriprojekt (Terve Eesti Sihtasutus)
 • Liina Viies – Reisi targalt! (Välisministeerium)
 • Riin Alatalu – Kultuuripärandi aasta (Kultuuriministeerium)
 • Ulla Ilisson – Finantsteadmised (Swedbank)
 • Valdo Kalm – Reaalainetega edukaks (Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit)

 Vabatahtlik

 • Teele Liblik

„Tagasi kooli” eesmärk on aidata kaasa koolide ja ülejäänud ühiskonna koostöö suurenemisele. Algatuse kutsus 2007. aastal ellu SA Noored Kooli. Presidendi toetusega on ettevõtmine jõudnud tuhandete huvilisteni. Algatust veavad Noored Kooli programmi vilistlased Triin Noorkõiv ja Tiina Pauklin. „Tagasi kooli” uue infosüsteemi arendamisprojekti rahastasid regionaalministri valitsemisala, Kodanikuühiskonna Sihtkapital ja Swedbank, „Tagasi kooli” algatuse strateegiline partner.

Aastaringse Tagasi kooli I hooaja aktiivseimad osalejad külas president Toomas Hendrik Ilvesel. Fotod: Vabariigi Presidendi Kantselei

Aastaringse Tagasi kooli I hooaja aktiivseimad osalejad külas president Toomas Hendrik Ilvesel. Fotod: Vabariigi Presidendi Kantselei


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!