President külastas TTÜ Virumaa kolledžit

28. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves külastas esmaspäeval Ida-Virumaa ringsõidul ka Tallinna Tehnikaülikooli Virumaa kolledžit ning kohtus sealsete õppejõudude ja tudengitega, teatas presidendi kantselei pressitalitus.

„Eesti majanduskasvu mootor on tehnoloogiline innovatsioon ja seega olete teie teinud oma tulevikuks õige valiku,” ütles president kohtumisel kooliperega ning kutsus kolledži õppejõude ja üliõpilasi mõtlema sellee, kuidas kaasaegselt ja säästlikult kasutada põlevkivienergeetikat. „Neile, kes õpivad tehnilisi aineid, on ikka töö olemas,” tõdes riigipea. „Seega – jõudu õpingutes ja seejärel jõudu tööle.”

Riigipea meenutas, kuidas 12 aastat tagasi, Eesti liitumiskõnelustel Euroopa Liiduga, teadsid meie vähesed välispartnerid, mis on põlevkivi ja tõdes: „Nüüd, 12 aastat hiljem, on põlevkivi paljudele riikidele kõige kuumem energiaallikas, küll kildagaasi näol, ning just see on teie eriala, teete ju uuringuid ka Jordaania ja Serbia põlevkivi alal. Teie teadmised on konkurentsieelis teile endale ja Eesti riigile.”

Virumaa kolledžis kui TTÜ Ida-Viru käepikenduses õpib üle 600 tudengi, neist kolmandik kaugõppes ja töötab 35 õppejõudu. 13 aastat tegutsenud kolledži – mille motoks on „Haridus, mis töötab” – lõpetanutest kaks kolmandikku töötab valitud erialal. Kolledžis, kus õpetatakse masinaehitustehnoloogiat, rakendusinfotehnoloogiat, hoonete ehitust, energiatehnikat, tootmise automatiseerimist ja ainsana Eestis kütuste tehnoloogiat, tegutseb ka põlevkivi kompetentsikeskus ja üle 30 erineva labori.

24-DSC_0137

Riigipea Ida-Virumaa ringsõidu eesmärgiks on tunnustada haridusse, ettevõtlusesse ja kogukonna arengusse panustavaid inimesi.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!