Shanghais avati Põhja- ja Baltimaade kultuurikeskus

28. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

Shanghai Teadus- ja Tehnoloogiaülikoolis avati esmaspäeval Põhja- ja Baltimaade kultuurikeskus (Nordic-Baltic Culture Centre), mille eesmärk on süvendada kultuurivahetusprogrammi ülikooli (USST ehk University of Shanghai for Science and Technology) ning Põhja- ja Baltimaade partnerite vahel, teatas SA Archimedes.

Kultuurikeskuses on alaline Põhja- ja Baltimaade väljapanek, sealhulgas Eesti haridust, kultuuri ja ettevõtlust tutvustavad temaatilised materjalid. Keskus paikneb ajaloolises kolmekorruselises hoones, mis asub USST ülikooli linnaku südames. Keskuse avamisele on tuge andnud ka USST senine koostöö prioriteetsete ülikoolidega, nagu Borås ülikool Rootsis ja Tartu Ülikool Eestis.

Keskuse avavad USST ülikooli asepresident Chen Bin ja USST kultuurikeskuse peadirektor Rolf Appelkvist, avamisel peavad kõne ka haridus- ja teadusministeeriumi Euroopa Liidu ja rahvusvahelise koostöö osakonna juhataja Kalmar Kurs ning Tartu Ülikooli prorektor Erik Puura. Lindi lõikavad läbi Chen Bin, Eesti peakonsulaadi Shanghais peakonsul Jaan Reinhold ning Taani asekonsul Meeja Neergaard.

„Edaspidi on kavas keskust kasutada mitte üksnes Eesti haridusvõimaluste tutvustamiseks, vaid ka teiste Eestiga seotud ettevõtmistega,” ütles peakonsul Jaan Reinhold. „USST on 1906. aastal asutatud ülikool, mis on saanud Shanghai piirkonna üheks olulisimaks.”

Keskuse avamine on järjekordne märk Eesti ja Aasia koostööst, mille süvenemisele aitasid kaasa SA Archimedes Eesti kõrgharidust tutvustavad tegevused nii EXPO maailmanäitusel 2010. aastal kui ka Eesti ülikoolide turundustegevused järgnevate aastate jooksul, mida on märkimisväärselt toetanud Shanghais asuv Eesti peakonsulaat.

SA Archimedes on rahastanud Euroopa Sotsiaalfondi toel Eesti ülikoolide turundustegevusi Pekingis, Shanghais ja teistes Hiina linnades. Läbi algatuse „Study in Estonia” on rahastatud rahvusvahelistel haridusmessidel osalemist, ülikoolide akadeemilisi töötubasid ning sotsiaalmeediategevusi, et tutvustada Eesti ülikoolide ingliskeelseid õppekavasid.

USST ülikoolis on 15 teaduskonda ja kaks kolledžit, 17 000 bakalaureusetudengit, 5000 magistranti ja 330 doktoranti. Ülikoolil on hulk kõrgtehnoloogilisi projekte teadus- ja tehnoloogiavaldkonnas, lisaks on ülikool tänu Shanghai haldusüksuse rahastusskeemidele avatud suuremale rahvusvahelisele koostööle üle maailma.

8. novembril korraldab Eesti Vabariigi Peakonsulaat Shanghais koostöös SA-ga Archimedes kultuurikeskuses vastuvõtu: avatakse näitus „Fascinating Estonia” ning toimub Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemia klassikalise kitarri õppejõu professor Heiki Mätliku kontsert „New European and Estonian Guitar Music”. Kutsutud on Eesti ülikoolide partnerid, vilistlased, Eesti kogukond Shanghais ja teised Eesti koostööpartnerid.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!