Valitsus saatis strateegia „Teadmistepõhine Eesti 2014–2020” riigikokku

31. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

Täna valitsuse heakskiidu saanud „Teadmistepõhine Eesti 2014 – 2020” on kolmas teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni strateegia, mis seab Eesti teadusele ülesanded ja eesmärgid järgmiseks seitsmeks aastaks, teatas haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja.

Kui eelmistes strateegiates keskenduti eelkõige Eesti teadus- ja arendustegevuse võimekuse arendamisele, siis uues strateegias on võetud kurss tänaseks loodud potentsiaali kasutamisele Eesti arengu ja majanduskasvu heaks.

„Me oleme loonud ülikoolides ja teadusasutustes võimekuse nii inimeste kui ka kaasaegse taristu näol, et meie tubli teadus saaks olla ühiskonna ja majanduse arengu toetamisel senisest suurem ja nähtavam. Nüüd on esmatähtis, et ettevõtjad näeksid seda võimalust oma arenguks ja sünniks tihedam koostöö,” põhjendas peamist kursimuutust minister Jaak Aaviksoo.

Strateegia „Teadmistepõhine Eesti 2014–2020” seab neli olulisemat eesmärki:

  • Eesti teadus on kõrgetasemeline ja mitmekesine;
  • toimib Eesti ühiskonna ja majanduse huvides;
  • muudab majanduse teadmistemahukamaks ning
  • on rahvusvahelises koostöös aktiivne ja nähtav.

„Prioriteetide valikul oleme lähtunud OECD metoodikast ja valinud välja just need valdkonnad, milles Eestil on suurim kasvupotentsiaal ja loodav lisandväärtus ning väljavaade teadus- ja arendustegevuse abil uut konkurentsieelist saavutada. Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, tervisetehnoloogiad ja -teenused ning ressursside efektiivsem kasutamine on need ühised kasvuvaldkonnad, mille arengusse riik panustada soovib nii teadus-, ettevõtlus- kui ka teiste poliitikate kaudu,” selgitas asekantsler Indrek Reimand eelisarendatavate valdkondade valikut.

Valitsus otsustas strateegia eelnõu saata riigikokku.

Strateegia eelnõuga saab tutvuda siin.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!