Sügisesed klassikaõhtud kaunites saalides

4. okt. 2013 Paula Toomel - Kommenteeri artiklit

Mustpeade majas saab kuulata Eesti tippude esituses head muusikat ja seda lausa kaks korda kuus! Üks suurimatest kammermuusika korraldajatest, Eesti interpreetide liit alustas oma 12. kontserdihooaega suurejoonelise avakontserdiga 5. septembril, kui laval olid trompetist Indrek Vau, pianist Peep Lassmann ja klassikatähtedest tuntud Heigo Rosin.

Hilissügis toob Mustpeade lavale klaveriduod: 31. oktoobril mängib ühel klaveril kokku neli Eesti suurepärast pianisti – duod Nata-Ly Sakkos ja Toivo Peäske ning Piret Väinmaa ja Lauri Väinmaa. Kavas on kaunis klaverimuusika Schubertilt ja Brahmsilt. Samuti jätkub kauatuntud kontserdisari „Eliitkontserdid” Estonia kontserdisaalis, kus 22. oktoobril annab soolokontserdi kontrabassimängija Mati Lukk, kellega koos on laval lausa kuus muusikut, sealhulgas ERSO kontsertmeister, viiuldaja Arvo Leibur.

Soolokontserdi annab „Diiva” etendusest tuntud karismaatiline metso­sopran Annaliisa Pillak, keda saadab klaveril Jaanika Rand-Sirp. Nende Griegi ja Schumanni muusikast põimitud kava jõuab Mustpeade maja lavale 7. novembril. Novembrikuu lõpetab plokkflöödiansambel Cantores Vagantes barokk-kontserdiga 28. novembril.

Detsember toob nagu alati suure valiku kontserte ning seda ka interp­reetide liidu kontserdisarjades. Erilise projektina toimub 10. detsembril Estonia kontserdisaalis nüüdisaegse muusika õhtu, kus laval on solistina Peeter Sarapuu fagotil ja temaga koos musitseerib YXUS Ensemble. 19. detsembril tähistab oma juubelit teenekas pianist Matti Reimann ja aasta lõpul, 30. detsembril annab Niguliste kirikus soolokontserdi maailmas laialt tuntud orelimängija Aare-Paul Lattik.

Lisaks kontsertidele Tallinnas korraldame kontserte ka üle Eesti muusikakoolides ja kultuurimajades. Maakonna kontsertide toimumise kohta leiab lisainfot meie kodulehelt. Piletihinnad EIL-i kontsertidel on taskukohased – 4−10 euroni. Täpsemat lisainfot piletite kohta leiab Piletilevi portaalist.

Lisainfot kontsertide kohta saab meie kodulehelt www.interpreet.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!