Tallinna Ülikoolis saab doktorikraadi 22 noort teadlast

16. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

Tallinna Ülikooli (TLÜ) pressiesindaja teatel on tänavu oluliselt tõusnud kaitstavate doktoritööde arv ning tänavu promoveeritakse doktoriks rekordarv noori teadlasi. Esmakordselt on kaitstavate doktoritööde arv sama suur kui riigi poolt finatseeritud doktoriõppe kohtade arv ülikoolis. Reedel saab TLÜ-s doktorikraadi 22 uut teadlast.

„Tallinna Ülikooli jaoks on see väga oluline märk sellest, et liigume vähehaaval, kuid kindla trendina teaduse mahu ja kvaliteedi suurendamise suunas, sest just noored doktorid on need, kes aitavad kindlustada teadlaste ja õppejõudude järelkasvu ning rikastavad ülikooli rahvusvahelise kogemuse pinnalt kerkivate innovatiivsete ideede ja lähenemistega,” ütles TLÜ teadusprorektor Katrin Niglas.

Kasvatusteaduste valdkonnas promoveeritakse doktoriteks Kristi Vinter, Tiiu Ernits, Vaike Kiik-Salupere, Marit Mõistlik-Tamm, Monica Sakk, Kairit Tammets, Vladimir Tomberg, Inge Raudsepp, Maiki Udam ja Mart Laanpere.

Humanitaarteaduste valdkonnas promoveeritakse doktoriteks Kadri Semm, Anton Küünal, Ave Mattheus, Einar Värä, Jelena Kallas ja Indrek Jets.

Loodusteaduste valdkonnas promoveeritakse doktoriteks Tuuli Kauer, Katrin Laas ja Veroonika Shirokova.

Sotsiaalteaduste valdkonnas promoveeritakse doktoriteks Kirill Maslov, Marion Pajumets ja Kristina Lindemann.

Aktust on võimalik jälgida ka otseülekandena internetiaadressilt www.tlu.ee/aktus.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!