Tarbekunstimuuseum pakub haridusprogrammi “Kaamos”

21. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti tarbekunsti- ja disainimuuseum pakub koolidele haridusprogrammi „Kaamos”, mis tutvustab ulatuslikul näitusel eesti moe paremikku, teatas muuseumi esindaja.

Muuseumi esimese korruse saalides eksponeeritakse ligi sadat spetsiaalselt selle näituse tarbeks valminud komplekti eri põlvkondade ja disainiesteetikate esindajatelt, keda kõiki ühendab Eesti kui tugev mõjutaja ja inspiratsiooniallikas. Lisaks teostele on oluline näituse lavastuslik ja fantaasiarohke kujundus, mis rõhutab põhjamaa kargust ning müstikat.

Enne kujundusprotsessi on vajalik läbi elada nii tohutu fantaasiapuhang kui ka mõtete organiseerimine. Selleks, et oma ideid edasi anda, koostatakse tavaliselt inspiratsioonipiltide kogum, mida kutsutakse moodboard’iks ning mis edastab lühidalt ja kompaktselt tulevase kujunduse idee ja meeleolu.

Ringkäigu lõpus kehastutakse ise kujundajateks ja luuakse näitusest inspireeritud fantaasiarohke meeleolupilt, kus igaüks saab esitada oma tõlgenduse kaamosest.

Tund aega kestva haridusprogrammi sihtrühmaks on nii algklassid, põhikool kui ka gümnaasium. Osalus maksab kolm eurot.

Lisainfot saab meiliaadressilt haridus@etdm.ee.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!