Tartu noore kunsti oksjonil läheb pakkumisele 47 teost

7. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 10. oktoobril kell 18 toimub Tartu Loomemajanduskeskuse saalis kaheksas Tartu noore kunsti oksjon. Esindatud on 45 kunstnikku kokku 47 teosega. Oksjonit juhib noor näitleja ja lavastaja Robert Annus.

Oksjonitööde autorite hulgas on nii juba tuntud kui ka täiesti uusi nimesid, valdavalt Tartu Kõrgema Kunstikooli või Tartu Ülikooli maaliosakonna aga ka Eesti Kunstiakadeemia taustaga noori kunstnikke.

Oksjonitöödega saab tutvuda veebikataloogis  või kuni 9. oktoobrini loomemajanduskeskuses avatud näitusel. Töid tutvustatakse ka esmaspäeval, 7. oktoobril kell 18.30 näitusel toimuvas avalikus kunstikohvikus, kus oksjonitöödest räägivad kunstiteadlane Indrek Grigor, kuraator ja Tartu kunstimuuseumi direktor Rael Artel, kunstnik ja Tartu Ülikooli maaliosakonna õppejõud Anne Parmasto ning oksjoni projektijuht ja üks kuraatoritest Liina Raus.

Projektijuhi Liina Rausi sõnul on noore kunsti oksjonil pandud suurt rõhku kaasaegse kunsti ja kunstnike tutvustamisele. „Oksjonitööde hulgast võib leida päris erinevaid teoseid, olgu siis klassikalisem maalikunst ja fotograafia või mõni ärritavam, enam küsimusi tekitavam, kontseptuaalsem ja intrigeerivam teos.”

Loomemajanduskeskuse juhi Raul Oreškini sõnul on igal kevadel ja sügisel korraldatava noore kunsti oksjoni eesmärgiks kasvatada kunstiturgu ning tekitada harjumust kunsti osta. „Võrreldes 2009. aastaga, kui oksjonitega alustasime, on märgatavalt kasvanud nii ostjate kui ka kunstnike huvi oksjoni vastu, mis näitab, et liigume kindlalt eesmärgi suunas,” lisas Oreškin.

Oksjonil osaleja võib teha pakkumisi isiklikult oksjonisaalis, eelneva kirjaliku pakkumisega või oksjoni ajal telefonipakkumisega. Täpsemad tingimused on leitavad oksjoni veebilehelt.

Tartu noore kunsti oksjonit korraldavad Tartu Loomemajanduskeskus, Kaleidoskoop Kunstilaenutus, Tartu Kunstnike Liit ja Tartu Kõrgem Kunstikool.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!