Tartu Ülikool koolitab õpetajad programmeerimist õpetama

15. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

Reedel, 18. oktoobril alustab enam kui 50 Eesti õpetajat Tartu Ülikooli (TÜ) arvutiteaduse instituudis kursust, kus antakse ülevaade, kuidas programmeerimist koolitunnis õpilastele efektiivselt ja huvitavalt edasi anda. Kursuse üheks eesmärgiks on suurendada õpilaste huvi ülikooliõpingute vastu IT-valdkonnas ning huvi kursuse vastu oli väga suur, teatas Tartu Ülikooli pressiesindaja.

„Meie haridussüsteem on pidevas muutumises ja koolides püütakse õpilastele uusi ja huvitavaid võimalusi pakkuda. Programmeerimine on kindlasti valdkond, kus õpilased võiksid koolis saada kasvõi esialgse ettekujutuse,” sõnas kursuse eestvedaja, TÜ informaatika didaktika assistent Tauno Palts, lisades: „Kursuse üheks eesmärgiks on tõsta läbi koolitunnis toimuva programmeerimisõpetuse noorte huvi IT hariduse vastu, mis on Eestis üks kiiremini arenevaid valdkondi.”

Paltsi sõnul saab programmeerimisega tegeleda nii tavalistes tundides kui ka huviringides ja seda väga erinevas vormis ja tasemel. Selleks, et õpetajatel oleks lihtsam õpilasi programmeerimise juurde viia, korraldab TÜ arvutiteaduse instituut vastavaid kursusi, mille käigus valmivad ka õpilastele õppematerjalid.

18. oktoobril algavatel kursustel keskenduvad II ja III kooliastme õpetajad programmeerimiskeskkonnale Scratch, IV kooliastme õpetajad programeerimiskeelele Python. „Kursused täitusid ühe päeva jooksul ja praegu käivad ettevalmistused uute rühmade avamiseks,” rääkis Palts õpetajate huvist kursuse vastu. Lisaks auditoorsetele kohtumistele ja mahukale e-õppele külastavad õpetajad ka edukate IT ettevõtete (CGI, Fujitsu, Nortal) Tartu osakondi.

Kursuse läbiviimist toetab hariduse infotehnoloogia sihtasutus (HITSA).


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!