Tartu Ülikooli ajaloomuuseum õpetab rakette tegema

7. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

7. oktoobril algab TÜ ajaloomuuseumis koostöös Tartu linna töö-ja tehnoloogiaõpetajate ainesektsiooni ja TÜ teaduskooliga tasuta kursus „Torujupist raketini: sissejuhatus tehnoloogiateadustesse” põhikooliõpilastele, teatas TÜ muuseumide pressiesindaja.

„Kursuse eesmärk on Eesti koolide 7.-9. klasside õpilaste seas tehnoloogiateaduste tutvustamine ja nende võimaluste praktikasse rakendamine. E-kursusel Moodle’i keskkonnas õpetatakse raketiehitamise teooriapoolt, mis lõpuks peaks viima selleni, et õpilased suudaksid ise meisterdada lennuvõimelise amatöörraketi. Lisaks toimuvad kontaktsessioonid ka Tartu Ülikoolis, kus õpilased kohtuvad teadlastega ja EstCube’i meeskonnaga. Toimuvad ka raketikatsetused ning külastatakse Tartu Observatooriumi,” tutvustab kursuse vastutav õppejõud Viljar Valder.

Katsekursusel alustab 30 õpilast, kes järgmise aasta aprillis on kursuse lõputööna valmis enda  meisterdatud rakette katsetama. Järgmine samateemaline kursus toimub 2014/2015. õppeaastal projektõppena.

Lisaks Viljar Valderile on kursusel õppejõuks ka Jüri Pilm Eesti Füüsika Seltsist. Projekti koordinaator on Vahur Vahtra Tartu Kesklinna Koolist.

Kursusel osalemine on tasuta ning projekti toetavad Tartu Linnavalitus, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Euroopa Sotsiaalfond.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!