Tartusse kogunesid innovatsioonikoolide õpetajad

22. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

Täna ja homme osaleb ligi 180 innovatsioonikoolide õpetajat Tartu Ülikooli haridusteaduste instituudi korraldatud koolitusel, kus tutvustatakse erinevate IKT võimaluste kasutamist õpetaja töös ning räägitakse erivajadustega õppija toetamisest, teatas TÜ pressiesindaja.

Koolituse korraldaja Hedi-Liis Toome sõnul saavad osalejad aimu sellest, mida õpivad tänapäeva tudengid IKT ja erivajadustega õppija toetamise ainetes: „Lisaks soodustavad koolitused innovatsioonikoolide ja -sõprade omavahelist suhtlust ja uute kontaktide loomist.”

Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia koolitusel tutvustavad tehnoloogiliste vahendite kaasamist ja kasutamist igapäevases õppetöös Margus Pedaste, Piret Luik, Mario Mäeots, Heilo Altin ja Mirjam Paales. Koolitajateks on Jaan Kõrgesaar, Riina Kõrgesaar, Sirje Pormeister, Ave Amor ja Siret Lepasaar. Erivajadustega õppija toetamise koolitusel keskendutakse nii õpiraskustega kui andekate õpilaste toetamisele.

Koolitusel osalevad nii mentorõpetajad kui ka teised õpetajad innovatsioonikoolidest ja innovatsioonisõpradena määratletud koolide hulgast. Innovatsioonikoolid ja -sõbrad on TÜ partneriks pideva pedagoogilise praktika baasina, teadus- ja arendustöö partnerina ning esma- ja täiendusõppe partnerina.

Koolitus toimub haridusteaduste instituudi majas ja Tartu erakoolis. „Tartu erakool on eriti sobiv just IKT-alase koolituse läbiviimiseks, olles üks innovatsioonikoolidest ja kasutades tahvelarvuteid igapäevaselt koolitöös,” tõdes Hedi-Liis Toome.

Jätkukoolitus toimub 9. ja 10. jaanuaril 2014. Koolitus viiakse läbi Eduko programmi toetusel ja see on osalejatele tasuta.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!