TÜ teaduskoolis tuleb lahtine võistlus keemiahuvilistele

28. okt. 2013 - TÜ teaduskoolis tuleb lahtine võistlus keemiahuvilistele kommenteerimine on välja lülitatud

Tartu Ülikooli teaduskool korraldab 9. novembril lahtise keemiaülesannete lahendamise võistluse, millele on  osalema oodatud kõik keemiahuvilised koolinoored. Võistlus toimub kahes vanuserühmas: nooremas rühmas võistlevad 9. ja 10. klassi õpilased, vanemas rühmas 11. ja 12. klassi õpilased.

Nelja tunni jooksul tuleb lahendada kuus ülesannet, mis oma raskusastmelt vastavad keemiaolümpiaadi piirkonna- ja lõppvooru ülesannetele. Lahtise võistluse tulemusi arvestatakse keemiaolümpiaadi lõppvooru kutsumisel.

Võistlusest on võimalik osa võtta kuues linnas:

  • Tartus (TÜ füüsika õppehoone, Tähe 4, aud 160, algus kl 11),
  • Tallinnas (Tallinna Tehnikaülikooli korpus VIA (Ehitajate tee 5), aud. VIA-201, kl 11),
  • Narvas (Narva Pähklimäe Gümnaasium, Pähklimäe 3, kl 10),
  • Kohtla-Järvel (Kohtla-Järve Kesklinna Põhikool, Pärna 20, kl 10)
  • Kuressaares (Ülikoolide Keskus Saaremaal, Pargi 5A, kell 10),
  • Pärnus (TÜ Pärnu Kolledž, Ringi 35, kl 10).

Võistlusele saab registreeruda 5. novembrini e-aadressil olympiaad@ut.ee (subjekt: keemia lahtine) või telefonil 7 375 580. Registreerumisel tuleb teatada võistleja nimi ja kool (või osavõtjate arv ja kool), vanuserühm (noorem või vanem), keel (eesti või vene) ja linn, kus soovitakse võistelda.

Varasemate võistluste ülesannete ja lahendustega on võimalik tutvuda teaduskooli koduleheküljel: http://www.teaduskool.ut.ee/kemlahv.