Üle-eestiline õpilasliit tähistab 15. sünnipäeva

21. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti Õpilasesinduste Liit (EÕEL) tähistab oktoobris oma 15. sünnipäeva. Lisaks toetajatele suunatud tänuüritustele valmivad sünnipäevakuul ka õpilasliidu almanahh ning lühifilm, teatas liidu esindaja.

Sünnipäevakuule anti avalöök reedel debatiga tasuta kõrghariduse teemal ning haridusreformi temaatilise paneeliga, millel õpilased said arutleda reformi kitsaskohtade ja õnnestumiste üle ning teha omapoolseid ettepanekuid probleemide lahendamiseks. „Õnneks pooldas enamik debatil osalejaid siiski tasuta kõrgharidust, mis viitab sellele, et otsustajad liiguvad õiges suunas,” sõnas  EÕEL-i juhatuse esimees Britt Järvet.

Eesti Õpilasesinduste Liit loodi 1998. aasta 17.-18. oktoobril, kui Tallinna Pedagoogika Ülikoolis toimus üldkogu, kus õpilasesindajad otsustasid moodustada mitteformaalse õpilasomavalitsuste regionaalseid alaliite ühendava katusorganisatsiooni Eesti Õpilasomavalitsuste Liidu. 2006. aastal muudeti liidu nimi Eesti Õpilasesinduste Liiduks.

EÕEL on vabatahtlik demokraatlik ühendus, mis koondab Eesti üld-, kutse- ja erihariduskoole. EÕEL on suurim esindusorganisatsioon Eestis, esindades oma liikmete kaudu üle 90 000 õpilase.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!