Väikeste teatrite suur festival

4. okt. 2013 ASSITEJ Eesti Keskus - Kommenteeri artiklit

ASSITEJ Eesti keskus organiseerib oktoobris lastele ja noortele mängivate teatrite ülevaatefestivali „Teater noorele vaatajale”, mis pakub esinemisvõimalust kõigile rohkem või vähem tuntud Eesti teatritruppidele, kes täna koolides, lasteaedades ja kultuurimajades etendusi annavad.

Festival toimub kahes linnas: 16. ja 17. oktoobril Tallinnas Salme kultuurikeskuses ning 29. ja 30. oktoobril Tartus Uues Teatris ja Genialistide klubis. ASSITEJ Eesti keskus, mis ühendab lastele ja noortele mängivaid teatreid ja teatrispetsialiste, tahab seista hea, ausa, kvaliteetse ja elamusterohke teatri eest Eestis.

Festivalil astuvad üles juba tunnustatud väiketeatrid, ASSITEJ EK liikmed VAT Teater, Miksteater, Piip ja Tuut teater, Ilmarine, Tuuleveski, Heino Seljamaa Teater Kohvris, Banaanikala projektiteater, Tsirkusekool, aga ka mitmed avalikkusele vähem tuntud, kuid haridusasutustes üle maa juba tuttavad trupid.

Et saada oma töökohas noore vaataja teatri eksperdiks, kutsub ASSITEJ Eesti keskus lisaks rohkele lapspublikule ka kõiki lasteaedade õppealajuhatajaid, koolide huvijuhte ja rahvamajade juhatajaid end varakult festivalile registreerima.

Kiiremad väljastpoolt Tallinna ja Tartut tulijad saavad vajadusel tasuta ööbimise festivali ajal, ülejäänutele pakume soodushinnaga majutust. Igast asutusest ootame osalema maksimum kahte inimest. Kõigile jagub põnevaid koosviibimisi kolleegide ja teatritegijate seltsis, arutelusid noore vaataja teatri teemal ning loomulikult huvitavaid etendusi. Etendused on kõigile tasuta, aga kindlasti on vaja nii üksi kui ka grupiga tulemine registreerida ette aadressil festival@assitej.ee.

Sel sügisel nägi ilmavalgust ASSITEJ Eesti keskuse teatmik hooajaks 2013/2014, mis annab ülevaate headest väikestest teatritest, keda edaspidi kooli-lasteaeda külla kutsuda. Teatmik on ka elektrooniliselt allalaetav ASSITEJ kodulehel www.assitej.ee.

Kohtumiseni festivalil!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!