Viljandi Kultuuriakadeemia avab muusikadidaktika keskuse

14. okt. 2013 - Kommenteeri artiklit

Reedel, 18. oktoobril kell 10 avab TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia Viljandi Muusikakoolis Muusikadidaktika keskuse, mille eesmärgiks on luua muusikaõpetajate koolituseks, täiendõppeks ja teadustööks nüüdisaegsed õppelaborid, teatas TÜ VKA esindaja.

Muusikadidaktika keskus on ellu kutsutud Tartu Ülikooli ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia koostööprojektina. Selle olulisel kohal on asutustevahelise koostöö tugevdamine nii muusikaharidust pakkuvate kõrgkoolide kui ka analoogsete õppelaboritega Tallinna Ülikoolis.

Viljandi muusikakooli direktori Tonio Tamra sõnul asub muusikadidaktika keskus Viljandi muusikakoolis ühelt poolt küll TÜ VKA ruumipuuduse tõttu, kuid olulisem on asjaolu, et Viljandi muusikakool on aastaid olnud TÜ VKA muusikaosakonna praktikabaasiks ning valitud ainsa Eesti muusikakoolina TÜ innovatsioonikooliks.

Muusikadidaktika keskuses asub statsionaarne heli- ja videosalvestussüsteem, grupiõpet võimaldav silent-studio tehnika, MIDI-klaviatuurid, SMART-tahvel, helitöötluseks vajalik tarkvara koos arvutiga ning kaks kontsertklaverit. Distantsõppeks ja -koostööks on mõeldud videokonverentsisüsteem. Klassi mööbel ja sisustus on kergelt teisaldatav, mis võimaldab ruumi vastavalt vajadusele kiiresti kohandada.

„Didaktikakeskus füüsilise keskkonnana pakub õpetajaks õppivatele muusikatudengitele võimalusi väga erinevateks tegevusteks, milleks on tarvis just eelloetletud inventari. Näiteks on keskuses võimalik töötada välja ja katsetada erinevaid grupiõppe meetodeid pilliõpetuses, videosalvestada ja analüüsida koos mentoriga näidistunde, pidada videoseminare teiste ülikoolide õpperühmadega ja palju muud,” ütleb muusikaosakonna juhataja ja kasvatusteadlane Tuulike Kivestu.

TÜ VKA Muusikadidaktika keskuse eesmärk on kujuneda muusikaharidusealaseks pädevuskeskuseks, mis korraldab koolitusi, publitseerib õppematerjale ning töötab koostöös õpetajate, üliõpilaste ning teaduritega välja uusi meetodeid muusikaõpetuses.

Avamisel võtavad sõna TÜ VKA õppedirektor Harry Illak, TÜ Pedagogicumi juhataja Margus Pedaste, Viljandi Muusikakooli õppealajuhataja Marko Mägi, TÜ VKA muusikaosakonna juhataja Tuulike Kivestu ja üle videosilla EMTA õppe- ja teadusprorektor Margus Pärtlas.

Muusikadidaktika keskus on sisustatud SA Archimedese toel ning 29 434 euro eest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!