AHHAA-s tuleb laupäeval robootikapäev

27. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Laupäeval, 30. novembril kell 10 algab teaduskeskuses AHHAA robootikapäev, kus saab võistlemas näha 250 parimat Eesti ja Läti noort robootikut ning ka ise töötubades roboteid meisterdada.

Päev otsa vältaval võistlusel võtavad 9-16-aastased koolinoored omavahel mõõtu robotimängus ja meeskonnatöös. Võistkonnad peavad programmeerima robotid, mis tegelevad looduskatastroofide päästetöödega: toimetavad inimesteni toiduvarusid ja vett, abistavad kannatanuid, ehitavad üles maju ning toimetavad hädaliste juurde kiirabi.

Keskusesse on üles seatud neli võistlusväljakut ning neli harjutusväljakut. Näha saab uhiuusi Mindstorms EV3 roboteid ja robotiteemalist teadusteatri etendust, jalgpallišõuga esinevad humanoidrobotid nimega Nao.

„AHHAAs on õpilastel võimalik näidata, mida nad oma robootikaringis on õppinud ning võistelda teiste omavanustega,“ ütles MTÜ Robootika koolirobootika projektijuht Ramon Rantsus.

Võistluse ajakava leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!