Algab jäätmeteemaline veebiviktoriin põhikooli õpilastele

18. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Keskkonnaamet kutsub 5.9. klassi õpilasi osalema jäätmeteemalisel veebiviktoriinil, mille auhinnaks on T-särkide tuunimise õpituba. Küsimustele saab vastata 18.–22. novembrini keskkonnaameti kodulehel.

Üle-euroopaline jäätmetekke vähendamise nädal toimub sel aastal 16.–24. novembrini. Nädala eesmärgiks on pöörata tähelepanu säästlikule tarbimisele ning võidelda prügitekke vastu, et säästa keskkonda.

Viktoriinil saab osaleda klasside kaupa. Viis parimat klassi saavad auhinnaks oma koolis toimuva taaskasutuse töötoa, milles keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist õpetab T-särke tuunima.

Jäätmeteemalise viktoriini küsimused leiab alates tänasest siit. Vastuste otsimiseks võib kasutada kõikvõimalikke allikaid. Võitjad kuulutatakse välja 2. detsembril.

Keskkonnaamet on välja andnud ka jäätmetekke vähendamise teemalise lauamängu „Vähendame võidu”, jäätmetekke vähendamise töölehtede mapi üldhariduskoolidele, taaskasutusteemalise brošüüri „Jäätmete uus elu” ning valmistanud jäätmetekke vähendamise ideid kandvad filmiklipid. Kõik info- ja õppematerjalid ning filmiklipid on elektroonselt kättesaadavad keskkonnaameti kodulehel.

2012. aastal viis keskkonnaamet läbi 252 jäätmeteemalist õppeprogrammi üldhariduskoolide õpilastele ja lasteaialastele, milles osales kokku 5263 õppurit. 2013. aastal on läbi viidud 192 jäätmeteemalist õppeprogrammi 4105 osalejaga.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!