Algas alumiiniumist küünlaümbriste kogumisvõistlus

8. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Eesti suurim jäätmekäitleja Kuusakoski kuulutas põhikooliõpilastele välja alumiiniumist küünlaümbriste kogumisaktsiooni, et tõsta kooliõpilaste teadlikkust taaskasutuse vallas ning vähendada keskkonnakoormust. Soomes koguti mullu samalaadse aktsiooni tulemusel kokku 800 000 teeküünlaümbrist, millest sai ümbertöötlemise tulemusel 800 kilogrammi alumiiniumi, teatas jäätmekäitleja.

„Tavaprügi hulka visatuna oleks 800 000 küünlaümbrist olnud juba märkimisväärne keskkonnakoormus. Vaatamata sellele, et teeküünla alumiiniumümbris kaalub kõigest grammi, ei lagune see prügimäel või looduses kunagi,” ütles AS-i Kuusakoski brändijuht Mari-Liis Kallismaa.

Ümbertöödeldud alumiiniumi saab kasutada ühtviisi nii lennuki kui ka limonaadipurgi tootmiseks. Vanametallist tooraine toomine kulutab kuni 95% vähem energiat võrreldes maavaradest uue alumiiniumi saamisega.

Kallismaa sõnul on soovitakse üleskutsega propageerida keskkonnasäästlikku käitumist ning selgitada  kooliõpilastele taaskasutuse ja jäätmete sorteerimise vajalikkust.

„Küünlaümbriste jaht” on mõeldud 1.-6. klassi õpilastele üle Eesti. Aktsiooni sisu on kutsuda koolilapsi üles kokku koguma lõpuni põlenud teeküünalde alumiiniumümbriseid. Kõik osalenud klassid saavad aukirja, parimad kogujad aga pääsevad veekeskusse või saavad kastitäie jäätist.

Koostöös KalevSpa, Lajose ja Ingmaniga toimuv kampaania kestab 31. jaanuarini 2014.

Lisainfot leiab siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!