Esitada saab Wiedemanni keeleauhinna kandidaate

19. nov. 2013 - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusministeerium ootab ettepanekuid 2014. aasta Ferdinand Johann Wiedemanni keeleauhinna kandidaatidele. Riiklik keeleauhind antakse igal aastal ühele isikule väljapaistvate teenete eest eesti keele uurimisel, korraldamisel, õpetamisel, propageerimisel või kasutamisel.

Kandidaate saavad esitada juriidilised isikud, kelle põhikirjas või põhimääruses on sätestatud eesti keele või kultuuri alane tegevus, haridus- ja teadusministeerium ning isikud, kellele on antud F. J. Wiedemanni keeleauhind.

Kirjalikud ettepanekud koos põhjendusega tuleb esitada ministeeriumile hiljemalt 10. jaanuaril 2014.

Auhind antakse üle Eesti Vabariigi aastapäeval 24. veebruaril.

Seni on Wiedemanni keeleauhinna pälvinud Henn Saari, Hella Keem, Erich Raiet, Pent Nurmekund, Rein Kull, Valev Uibopuu, Rudolf Karelson, Uno Liivaku, Nikolai Baturin, Paul Saagpakk, Lennart Meri, Juhan Peegel, Eduard Leppik, Mari Must, Huno Rätsep, Tiiu Erelt, Uno Mereste, Ellen Uuspõld, Ülle Viks, Eduard Vääri, Valdek Pall, Mati Hint, Helju Vals, Viivi Maanso, Haldur Õim, Heldur Niit, Kristiina Ross, Mati Erelt, Ilse Lehiste, Ain Kaalep, Tiit-Rein Viitso, Mari Tarand ja Valve-Liivi Kingisepp.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!